elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora usa una pòlissa de 2 milions d’euros per a afrontar el COVID-19

Almassora usa una pòlissa de 2 milions d’euros per a afrontar el COVID-19

  L'Ajuntament d'Almassora ha activat ja el 50% d'una pòlissa de tresoreria de dos milions d'euros per a afrontar despeses derivades de l'emergència sanitària. Segons ha indicat el regidor d'Hisenda, Santiago Agustí, una de les prioritats d'aquesta reserva passa per agilitar al màxim el pagament de factures a proveïdors, en tramitació telemàtica pel confinament.

  En la seua majoria es tracta d'autònoms i menudes i mitjanes empreses que han prestat serveis i subministraments en els dies previs a les restriccions laborals o que, per considerar-se serveis essencials, continuen fent-ho. La pòlissa de tresoreria “se suma a la decisió de variar el calendari fiscal per a adaptar-lo a la crisi sanitària del COVID-19 i a la ferma voluntat d'accelerar al màxim els pagaments a empreses i proveïdors”, en paraules de l'edil.

  Agustí ha agraït el treball dels serveis tècnics municipals que, adaptant-se també als canvis de treball que s'han produït en els últims dies, estan possibilitant “que la maquinària de pagaments de l'Ajuntament no es pare”. En la seua opinió, la pòlissa de tresoreria i el treball telemàtic dels tècnics és “fonamental per a garantir els ingressos a les persones que treballen i que tenen pendent facturar a l'Ajuntament d'Almassora”.

  No en va, entre el 14 i el 31 de març, la institució ha pagat 577.669,28 euros en factures als seus proveïdors d'obres i serveis per a alleujar les càrregues econòmiques derivades de la crisi del coronavirus. En total, el departament d'Intervenció i els diferents gestors de cada àrea municipal han tramitat 197 factures després de la prestació de béns i serveis.

  Una de les àrees que més increment de pagaments ha registrat en aquestes dates enfront d'altres períodes és Serveis Socials, encarregat de gestionar prestacions individuals, ajuda en alimentació i despeses d'habitatge a persones amb necessitats especials, així com medicaments i tots els serveis implementats des del començament de la crisi sanitària per a garantir el benestar de la població en col·laboració amb Creu Roja, Càritas i la resta d'ONG.

  Pujar