elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora opta a ser Destí Europeu d’Excel·lència després d’hissar la seua primera bandera blava

Almassora opta a ser Destí Europeu d’Excel·lència després d’hissar la seua primera bandera blava
  • Presenta candidatura als premis EDEN de la Comissió Europea per a turisme emergent

L'Ajuntament d'Almassora ha presentat la seua candidatura oficial a ser reconeguda com a Destí Europeu d'Excel·lència “per les seues iniciatives exemplars en transició verda i sostenibilitat ambiental, on l'activitat turística forma part de les dinàmiques de vida socioeconòmica de la ciutat, amb harmonia, equilibri i desenvolupament sostenible”. La localitat opta als premis EDEN de la Comissió Europea coincidint amb la hissada de la seua primera bandera blava, que ha tingut lloc aquest migdia a la platja de Benafelí.

L'alcaldessa, Merche Galí, i el regidor de Platges i Turisme, Joan Antoni Trenco, han participat en aquest acte que suposa l'inici de la programació d'estiu en la costa amb un reforç d'esdeveniments dedicats a la promoció del medi ambient. L'ecoparc mòbil, la recollida de residus orgànics, dues eixides amb personal voluntari per a la neteja de les Goles del Millars i l'exposició “Mediterrani, deixa que et cuide” formen part de les iniciatives ‘verdes’ per a l'estiu 2021.

Galí ha detallat que els premis EDEN són un prestigiós guardó que la Comissió Europea reconeix a les destinacions turístiques emergents que contribueixen amb bones pràctiques a la sostenibilitat del turisme i animar a altres destins de tota Europa a seguir el seu exemple, formant part d'una xarxa europea de destins d'excel·lència.

En aquest sentit, la candidatura d'Almassora enumera en els projectes realitzats en els últims anys com a aposta per l'economia verda i la sostenibilitat, “realitzant campanyes d'educació i sensibilització, millorant l'eficiència energètica de l'enllumenat dels carrers i de les instal·lacions públiques, afavorint la mobilitat sostenible amb la conversió en zona de vianants del centre històric i creació d'una xarxa de carrils bici”.

A més Almassora presenta un model de destinació turística pròpia i singular, allunyat de les grans massificacions de la costa mediterrània, amb un desenvolupaments lleuger sobre el territori, que permet posar en valor els recursos naturals,mitjançant un conjunt de sengles verdes ecoturístiques i la gran riquesa ornitològica que envolta la conca del riu Millares i la seua desembocadura, convertint-se en un destí excel·lent per al turisme d'observació d'ocells (‘watchbirding’).

Millores en la costa

Coincidint amb la concessió de la bandera blava, la localitat estrena senyalització turística, cartelleria de benvinguda a la costa, punt d'informació i biblioteca en casetes de fusta renovades i, en el cas del llit del Millars, l'embarcador de piragües de Santa Quitèria com a espai per a la pràctica esportiva a l'aire lliure (https://youtu.be/icfqexqnlfu).

Pujar