29 de març de 2020 29/3/20

Almassora ofereix sis tallers gratuïts per a trobar ocupació

Almassora ofereix sis tallers gratuïts per a trobar ocupació - (foto 1)
  • La reserva de plaça està disponible fins al 7 d'abril

L'Ajuntament d'Almassora ha acordat la realització de sis tallers gratuïts a través dels centres CEDES de la Diputació Provincial de Castelló per a oferir eines que faciliten la cerca d'ocupació. Els cursos estan programats al Centre de Formació, que estrena les seues dependències, i a l'aula de formació del consistori. L'aforament és limitat, per la qual cosa és convenient reservar plaça amb antelació, i el termini d'inscripció finalitza el 7 d'abril.
Els cursos són: Dones i ocupació: eines i habilitats socials per a millorar l'accés a ofertes i processos de selecció (26, 27 i 28 d'abril), Certificat digital per a la cerca d'ocupació (5, 8 i 9 de maig), Intel·ligència emocional en la teua vida i en el treball (30 i 31 de maig i 1 de juny), Posa't al dia en la cerca d'ocupació en internet (8, 9 i 10 de juny), Creació d'empreses socials. Economia del ben comú: una opció d'ocupació per a dones (13 i 14 de juny) i Linkedin i altres xarxes socials per a la cerca d'ocupació (19, 20, 22 i 23 juny).

El regidor d'Ocupació, Santiago Agustí, ha destacat l'oferta d'eines com a "instruccions per a redactar o millorar el curriculum, preparar cartes de presentació en internet, millorar el nostre perfil laboral o localitzar informació d'interès per a trobar ocupació en el nostre sector". En la mateixa línia, Agustí ha recordat que "les vies per a cercar un treball estan en constant canvi i és necessari més que mai comptar amb les eines necessàries per a saber on i com cercar una oportunitat laboral".

Els tres primers tallers es realitzaran en el Centre de Formació (antiga Escola Taller), que estrena dependències amb aules equipades amb ordinadors per a l'alumnat, projector i pantalla i connexió a internet. A més, aquest edifici rebrà enguany una inversió de 60.000 euros per a la segona fase de les obres d'ampliació. El projecte va ser el més votat pels veïns durant el procés de pressupostos participatius i coparà el 34% de les inversions triades per la ciutadania.

Pla d'Ocupació Municipal

Els tallers són independents del Pla d'Ocupació Municipal que en 2017 contractarà a 26 treballadors, dos més que l'any passat, i que es beneficiaran de la primera pujada salarial dels últims cinc anys acordada per l'equip de govern. En aquesta ocasió, el salari brut a aplicar als peons, ordenances, telefonistes i subalterns serà d'1.099,31 euros bruts mensuals, mentre que els oficials de primera ingressaran 1.221,28 euros després de l'aprovació del ple de febrer d'aquest increment salarial.

Pujar