6 de juliol de 2020 6/7/20

Almassora formalitza 47 nous contractes d'ocupació i formació

Almassora formalitza 47 nous contractes d'ocupació i formació - (foto 1)
  • Activa el programa autonòmic ‘Et Formem’ i el pla municipal de beques a estudiants

MÉS FOTOS
Almassora formalitza 47 nous contractes d'ocupació i formació - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora incorpora aquesta setmana a 47 professionals i estudiants en pràctiques a la seua plantilla gràcies a la posada en marxa dels programes ‘Et Formen’ (impulsat pel servei d'ocupació Labora) i ‘Bec-Almassora Futur’ (promogut pel propi consistori per a joves de la localitat). Totes dues iniciatives “suposen una oportunitat de rebre ingressos addicionals per a persones en situació de desocupació i milloren les opcions a l'hora de trobar un treball en el futur, tant per la titulació obtinguda com per l'experiència adquirida”, com ha manifestat el regidor d'Ocupació en funcions, Roger Beltrán.

Així doncs, ‘Et Formem’ ha implicat la contractació de 30 veïnes i veïns que es formaran en les especialitats de Albañílería, Administració i Jardineria durant els primers sis mesos del programa, que podrà prorrogar-se durant mig any més. El programa porta associada la incorporació de cinc docents, un responsables de direcció i un tècnic en administració, els qui també han formalitzat hui les seues contractacions per al pròxim mig any en presència de Beltrán i de l'alcaldessa en funcions, Merche Galí. 

Cal destacar que la Conselleria de Treball destina quasi 340.000 euros a aquest pla de formació, que està destinat a persones en risc d'exclusió i en situació de desocupació i que compta amb el suport del Fons Social Europeu. Les classes es desenvoluparan íntegrament en el Centre de Formació, si bé les pràctiques podran realitzar-se en altres instal·lacions o espais municipals.

Pel que respecta al programa municipal de beques ‘Bec-Almassora Futur’, una desena d'estudiants s'incorporaran a la plantilla municipal en aquesta edició. Segons els estudis que curse, col·laboraran amb els equips de Dinamització Lingüística, Informàtica, Cultura, Serveis Socials, Intervenció, Personal i Servei d'Informació i Atenció Ciutadana (SIAC), als responsables de la qual ja han sigut presentats per a començar la seua formació.

L'àrea d'Ocupació destina prop de 30.000 euros a aquesta iniciativa creada per primera vegada en 2016 i gràcies a la qual els i les joves treballaran en l'administració entre tres i sis mesos. Les beques consistiran en una assignació de 500 euros mensuals per mitja jornada de treball en l'administració.

Pujar