14 de desembre de 2019 14/12/19

Almassora estrenarà a la tardor la plaça d’accés sud a la Vila

Almassora estrenarà a la tardor la plaça d’accés sud a la Vila - (foto 1)
  • L’obra, emmarcada en el concurs Som Ceràmica, respecta les ceibes i la séquia antiga

La ciutadania d'Almassora estrenarà a la tardor la plaça d'accés sud a la Vila després de la reforma que executa en aquests moments l'empresa Pavasal amb fons de la Diputació Provincial de Castelló. L'Ajuntament va guanyar el concurs Som Ceràmica convocat per la institució provincial gràcies al projecte ‘Una ventana a la huerta’, que posarà en valor aquest recinte amb taulells fabricats en la zona.

L'alcalde accidental, Santiago Agustí, va visitar aquest divendres la plaça al costat de la regidora de Territori, Carmina Martinavarro, i l'edil de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, per a comprovar l'avanç d'una remodelació valorada en 135.000 euros i pensada per a convertir aquest espai degradat en un accés digne al centre històric, que potenciarà també la vegetació i l'esplai dels usuaris i respectarà els elements antics existents.

Els operaris continuen treballant en una superfície aproximada de 1.900 metres quadrats perquè la reforma estiga llesta entre setembre i octubre. Tot això després d’ enderrocar el mur existent i aplanar la terra i incloure un mirador, que ja va prenent forma. Segons el disseny guanyador del certamen, la nova plaça sumarà espais d'ombra i bancs, a més d'un rellotge solar. En qualsevol cas l'obra mantindrà les ceibas existents pel seu valor ecològic i estètic, així com la séquia situada al costat dels habitatges, per la qual encara passa aigua. Una il·luminació especial potenciarà aquest canal.

La regidora de Territori ha indicat que dignificar aquest accés a la Vila complementarà la pròxima conversió en zona de vianants del barri antic, atés que en els voltants del recinte reformat hi haurà espai per a l'aparcament i, al mateix temps, la nova entrada sud a la Vila embellirà el conjunt. No en va, aquesta plaça degradada passarà a ser un modern espai de trobada que comunicarà directament amb els carrers Del Riu i Sant Vicent, epicentre del barri antic.

L'obra respon al disseny de l'arquitecta Cecilia Lázaro, que va presentar el seu projecte en la passada fira Cevisama, amb la col·laboració de l'arquitecte tècnic Alejandro Moriano i l'arqueòleg Francisco Reina per a crear un espai polivalent que donara cabuda a usos esportius, culturals i lúdics.

ocultar
Almassora estrenarà a la tardor la plaça d’accés sud a la Vila
Pujar