elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora estrena 86 contenidors d’orgànica per a reduir els residus

Almassora estrena 86 contenidors d’orgànica per a reduir els residus
  • La recollida d'orgànica es realitzarà quatre dies a la semana

MÉS FOTOS
Almassora estrena 86 contenidors d’orgànica per a reduir els residus - (foto 2)

L'Ajuntament d'Almassora incorpora hui els primers 86 contenidors de recollida de fem orgànic que distribuirà per illes al costat de la resta de depòsits amb l'objectiu de reduir els residus urbans. L'alcaldessa, Merche Galí, ha presentat hui la campanya ‘Marró per fora, verd per dins’ al costat del gerent d'FCC, Vicente Colás; el regidor de Gestió de residus, Javier Martí, i alumnat dels sis col·legis i dos instituts d'Almassora.

L'objectiu d'aquesta posada en escena passa per involucrar a totes les franges d'edat de la població en l'ús correcte del nou contenidor, que tindrà una freqüència de recollida de quatre jornades setmanals. L'empresa ha incidit en la importància de separar bé els bioresidus per a evitar problemes durant el tractament i gestió. Aliments (també els caducats), paper de cuina, taps de suro o corfes d'ou passen a depositar-se en aquest nou contenidor de color marró.

La campanya compta també amb la incorporació d'un educador ambiental per a resoldre dubtes a la ciutadania en general i, en concret, a grans productors com a hostaleria o centres educatius. La prohibició de tirar al contenidor marró tovalloletes humides, compreses, bolquers, bastonets i altres elements d'higiene personal és un dels dubtes més freqüents que vol atallar la campanya.

A més de sumar aquest contenidor, el servei incrementa la freqüència de buidatge de contenidors per al depòsit d'envasos lleugers, d'una vegada a la setmana a dues vegades. D'igual forma, l'equip de govern planteja noves accions per a facilitar el servei de recollida de cartó porta a porta als comerços amb una freqüència setmanal i per al qual el consistori destina 21.358 euros.

L'objectiu últim de totes les campanyes plantejades des del departament de Medi Ambient passa per revertir les dades de finals de 2020 que van xifrar en un 85% el volum de fem que va anar a abocador, enfront del 15% de material reciclat. Reduir els costos econòmics i incrementar la protecció al medi ambient són les dues màximes de la modificació del contracte del servei de recollida.

És per això que la labor informativa serà clau en les pròximes setmanes en espais com el mercat ambulant, però també en els negocis de restauració. El circuit continuarà a la tardor en els centres educatius per a mostrar a l'alumnat la importància de reduir el consum i garantir el tractament correcte de les deixalles.

Pujar