6 d’abril de 2020 6/4/20

Almassora dissenya un programa de formació remunerada per a afavorir la inserció laboral

Almassora dissenya un programa de formació remunerada per a afavorir la inserció laboral - (foto 1)

  L'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament d'Almassora engegarà a partir del pròxim mes d'abril un programa l'objectiu del qual és dotar a homes i dones en risc d'exclusió social dels coneixements i eines necessaris perquè s'incorporen al mercat laboral en el menor termini de temps possible. Per a açò, els assistents rebran prop de 200 hores de formació teòrica i tallers i completaran altres 100 hores realitzant pràctiques no laborals en empreses.

  Complementàriament, els participants rebran una beca d'assistència, valorada en 10 euros per cada dia que acudisquen als tallers. Per a l'engegada d'aquesta iniciativa, l'Ajuntament d'Almassora oferirà una dotzena de places, els beneficiaris de les quals seran seleccionats entre les persones derivades pels Serveis Socials del municipi que s'adapten al perfil.

  Està previst que la formació s'impartisca en l'Escola Taller d'Almassora i que els seleccionats estiguen acompanyats durant el desenvolupament de les tasques per un monitor, una educadora social i una mediadora laboral.  En aquesta fase, l'alumnat coneixerà d'a prop les eines informàtiques per a operar a nivell bàsic i que puguen ser utilitzades en la cerca d'ocupació, a més de treballar habilitats socials com l'atenció al públic.

  Així mateix, en funció de l'experiència i les necessitats del grup, els formadors l'orientaran per a l'obtenció de carnets professionals com el de manipulador/a de aliments i adaptaran la formació a l'itinerari laboral de cada participant. També rebran nocions bàsiques sobre legislació, prevenció de riscos, aspectes contractuals, treball en equip i imatge personal.

  L'edil de Serveis Socials, Diana Belliure, ha assegurat que aquest projecte suposa "la implantació d'un nou model d'assistència social, ja que cerquem oferir una alternativa de futur per a totes aqueixes persones que estan apartades del mercat laboral". "Més enllà de lliurar ajudes econòmiques, volem crear oportunitats laborals i mostrar-los el camí per a canviar la seua situació", ha destacat la regidora.

  Belliure ha explicat que "hem establit un sistema d'indicadors per a valorar l'efectivitat del programa, com el nombre de participants que troben ocupació o que s'inscriguen en accions formatives". Aquesta anàlisi es durà a terme transcorreguts els tres mesos de durada de les fases de formació i pràctiques, que el consistori preveu que finalitzen el pròxim mes de juliol.

  Pujar