2 de desembre de 2020 2/12/20

Almassora dissenya un IES Álvaro Falomir innovador amb 10,6 milions d’euros

Almassora dissenya un IES Álvaro Falomir innovador amb 10,6 milions d’euros - (foto 1)
  • Serà la instal·lació educativa més gran del municipi amb 14.700 metres de solar

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha elevat aquesta setmana a la plataforma Edificant la memòria valorada en 10,6 milions d'euros per a continuar els tràmits que finalitzaran amb la construcció i ampliació de l'institut Álvaro Falomir, referent en innovació. L'actuació es durà a terme en dues fases per a minimitzar les molèsties a la comunitat educativa. D'aquesta forma, el centre es convertirà en la instal·lació educativa amb més prestacions del municipi.

No en va, el nou IES Falomir tindrà 24 aules d'ESO, huit unitats de Batxillerat, 10 aules per a desdoblament i reforç pedagògic, un altre espai per a educació especial, dues aules de música i tres d'informàtica. El disseny inclou també tallers d'educació plàstica, tecnologia, un laboratori de ciències experimentals i un altre de física i química, així com gimnàs, vestuaris i una biblioteca de 144 metres quadrats. La superfície construïda fregarà els 9.000 metres quadrats en una parcel·la global de 14.697 metres quadrats.

Les prestacions incloses en el disseny dels tècnics municipals afloren la magnitud del projecte: a les aules, seminaris, despatxos de docents i cafeteria s'afegiran tres pistes poliesportives que sumen 3.444 metres quadrats, un hort escolar de 452 metres quadrats, més de 800 metres de zona enjardinada i més del triple reservat a zona de jocs.

Tot això tindrà lloc després que els tastos realitzats en l'estructura actual recomanara la demolició de la totalitat de les edificacions, la reconstrucció de l'edifici protegit dels anys 60 seguint la normativa actual i les noves construccions. El fet que a la parcel·la actual s'incorpore l'annexa que en el seu moment va albergar l'antic col·legi Errando Vilar “permet la construcció del nou edifici sense haver de traslladar el centre a una altra parcel·la amb aules prefabricades”.

Per a això, en primer lloc està prevista l'edificació en la nova parcel·la, que està valorada en 5,79 milions d’euros. En finalitzar l'actuació, la totalitat de l'alumnat es traslladarà a aquest espai, complementant amb aules prefabricades mentre es desenvolupa la segona fase del projecte en la parcel·la inicial. En aquest cas, la demolició i reconstrucció de l'institut suma 4,83 milions d'euros.

La regidora d'Educació, Raquel Barberà, ha valorat la finalització de la memòria de l'IES com “un dels projectes clau d'aquesta legislatura que, al costat dels dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán, i la pròxima finalització del Regina Violant, transformaran el mapa d'instal·lacions educatives d'Almassora”.

Pujar