elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora destina 97.000 euros al disseny per a regenerar Corell per 1,1 milions

Almassora destina 97.000 euros al disseny per a regenerar Corell per 1,1 milions
  • L’Ajuntament adjudica l’assistència tècnica per a arrancar les obres a final d’any

L'Ajuntament d'Almassora ha adjudicat a l'empresa Ingenio Gestión y Técnica S.L. el contracte d'assistència per al disseny de la regeneració del barri de Corell per 96.921 euros. L'adjudicatària disposa de 84 dies per a presentar el seu projecte i que el consistori continue el procediment per a l'execució d'una actuació valorada en 1.173.831,52 euros i sufragada al 50% pel consistori i els fons FEDER de la Unió Europea.

Un dels projectes més quantiosos de la legislatura està recolzat en la primera assistència tècnica externa gràcies a l'acord marc, eina pionera a l'Ajuntament, aprovat en 2020. La signatura avançarà els treballs d'enginyeria, urbanisme, arquitectura i gestió d'ajudes públiques perquè el consistori execute la renovació de l'entorn a través d'una intervenció integral.

La previsió municipal passa per arrancar la regeneració urbana de Corell a la fi d'any. Els treballs inclouen el tractament superficial, l'adequació de les instal·lacions existents, la millora de l'accessibilitat i el foment de la inclusió social, entre altres. D'aquesta manera, l'actuació cofinançada per la Unió Europea i l'Ajuntament eliminarà barreres arquitectòniques en les voreres, incorporarà mobiliari i millorarà els serveis públics existents. A més, senyalització i jardineria renovaran la seua imatge en un barri que modificarà per complet la seua configuració.

No en va, enllumenat públic, xarxa de comunicacions, millores en el drenatge superficial de pluvials i xarxa d'aigua potable també figuren entre els objectius d'una actuació que revisarà el clavegueram de la zona i subministrament elèctric i de gas sense desatendre els criteris de sostenibilitat i inclusió de la perspectiva de gènere.

Aquesta actuació és independent de la sol·licitud de fons a la Unió Europea a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència d'Espanya que, d'aconseguir-los, suposaria una inversió de 8 milions d'euros per a Corell, Fátima i l'entorn de Boqueres. Els coneguts com Next Generation tenen objectius diferents: afavorir l'energia eficient en l'enllumenat públic, l'accés a internet fiable i segur, disminuir les desigualtats socials i fomentar la cohesió social.

Equipaments esportius, recorreguts per als vianants accessibles i assegurances, carril bici com el ja existent en altres zones d'Almassora, serveis urbans que superen l'obsolescència actual i actuacions per a disminuir el risc d'inundació per l'impacte del barranc formen part d'aqueixa estratègia, entre altres actuacions.

Pujar