21 de gener de 2021 21/1/21

Almassora demana maquinària a Diputació per a netejar les cunetes

Almassora demana maquinària a Diputació per a netejar les cunetes - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora ha sol·licitat maquinària a la Diputació de Castelló per a la neteja de les cunetes de l'AP-7, la CV-10 i la CV-18 al seu pas pel terme municipal de la localitat. Es tracta d'un pla de manteniment per a garantir l'absència de mala herba i contribuir a la visibilitat dels conductors, a més d'evitar obstruccions en cas d'avingudes d'aigua.

  D'aquesta forma, la institució provincial i l'Ajuntament coordinaran l'arribada de la maquinària amb la incorporació dels peons agrícoles del Pla d'Ocupació Municipal d'Almassora per a facilitar la tasca de neteja. La disponibilitat dels equips queda supeditada a la resta de necessitats de la Diputació Provincial, "amb la qual habitualment treballem per a garantir la neteja en aquestes vies i el barranc", en paraules del regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco.

  De fet, aquesta actuació s'afegeix a les labors de manteniment del barranc que separa Almassora de Castelló i que els peons agrícoles contractats pel consistori duran a terme el pròxim estiu. La falta d'intervenció per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) obliga a l'Ajuntament a fer-se càrrec dels costos per a garantir la neteja d'aquest espai i que no es produïsquen inundacions en cas de fortes pluges.

  Al contrari que en aquest cas, en el qual la Diputació presta un camió pala per a extraure la mala herba acumulada en el barranc, per a les carreteres cal utilitzar una maquinària més xicoteta amb un braç extern amb accés a les cunetes. Després d'endreçar la zona, el material retirat es transportarà fins a la plaça de tractament de residus per a l'eliminació de la mala herba i deixalles.

   

  Pujar