Almassora crea l'Oficina EDUSI-FEDER per a gestionar els 5 milions d'euros concedits per Brussel·les
L'Ajuntament d'Almassora crearà l'Oficina EDUSI-FEDER per a gestionar els cinc milions d'euros concedits per Brussel·les en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat. Així ho han decidit aquest matí els integrants de la primera reunió de treball celebrada en el despatx de l'alcaldessa, Merche Galí, i en la qual han participat tècnics d'Urbanisme, Secretaria i Intervenció, així com els encarregats de la redacció del projecte de l'empresa Axioma i les regidores Susanna Nicolau i Carmina Martinavarro.
Aquesta presa de contacte ha permès constituir els grups de treball que tindran funcions específiques abans de posar en comú la gestió de tots. De fet, un dels principals punts del dia ha sigut la creació de l'Oficina EDUSI-FEDER, que tindrà el seu propi organigrama i funcions dins de l'estructura de l'Ajuntament i treballarà per a gestionar els fons de cada operació.
L'oficina farà un seguiment dels projectes que aprove l'Ajuntament d'Almassora, determinarà la dotació econòmica dels mateixos i els terminis d'execució. La proposta debatuda avui en la reunió passa per designar a tècnics municipals i representants polítics per a constituir aquest comitè.
"El volum de treball generat per la concessió dels 5 milions d'euros obliga al personal de la casa a multiplicar els seus esforços per a garantir que aqueixos diners arribe i, per tant, a definir una estructura de funcionament molt concreta que haurà d'especificar les comeses de cadascun dels implicats, amb la supervisió global de l'Oficina EDUSI-FEDER", en paraules de la regidora d'Urbanisme, Carmina Martinavarro.
La reunió, que ha abordat la metodologia de treball per a la redacció del manual de procediments, també ha servit per a constituir el comitè antifrau i asseure les bases de l'avaluació inicial. Aquesta comissió realitzarà anàlisis anuals per a prevenir la corrupció, promourà polítiques en aquest sentit i formarà al personal de l'ajuntament involucrat en la gestió dels fons, especialment als beneficiaris directes (regidories) en matèria contra la corrupció, deontologia, conflictes d'interès i d'integritat.
L'última part de l'ordre del dia s'ha centrat en la creació d'una pàgina web pròpia de l'estratègia DUSI. La comunicació, com a exemple de transparència i participació ciutadana, de tot el desenvolupament del procés és un dels requisits que estableix la Unió Europea per a concedir els fons.