26 d’octubre de 2020 26/10/20

PP: "Almassora compleix tres mesos sense habilitar un pla d'ajudes per a rescatar als autònoms"

PP: "Almassora compleix tres mesos sense habilitar un pla d'ajudes per a rescatar als autònoms" - (foto 1)
  • El PP, que va reiterar en la comisió del COVID-19 la necessitat d'establir un pla de suport, confia en que demà dijous el PSPV presente una línia econòmica directa

Almassora és un dels pocs municipis de la província de Castelló que superats els tres mesos des que es va decretar l'estat d'alarma segueix sense habilitar una línia d'ajudes a nivell local de suport als autònoms. La situació ha provocat l'asfíxia de molts professionals i comerciants, alguns d'ells ja han tancat definitivament el negoci i uns altres, subsisteixen amb prou esforç per a compensar el torrent de pèrdues amb el degoteig d'ingressos.

Des del Partit Popular d'Almassora van sol·licitar ja al març un pla de xoc per a donar oxigen “als qui porten mesos asfixiant-se”. La mesura s'ha reiterat en les diferents comissions COVID-19 “perquè és una de les accions que són prioritàries per a atallar aquesta crisi sanitària que ha provocat una crítica situació econòmica”, ha explicat Silvana Rovira, regidora del PP a Almassora.

Des del PP consideren que l'escenari extraordinari provocat per la pandèmia “exigia mesures a tots els nivells. Les primeres les sanitàries, per descomptat, perquè la vida dels nostres veïns estan per damunt de qualsevol prioritat. Per això, des del màxim respecte a les moltes famílies que han hagut de plorar la pèrdua dels seus familiars, considerem que una vegada atesa la urgència vital calia treballar en paral·lel a resoldre la cruesa econòmica d'un municipi paralitzat durant mesos”.

Per a Rovira, “els comerços d'Almassora esperen que s'atenguen les seues necessitats a través d'ajudes directes”. Per això en l'últim ple “presentem una moció per a reclamar una segona ordre d'ajudes a la Generalitat Valenciana, ja que la primera difícilment havia arribat al 2% dels autònoms, i per això continuem reclamant un pla de xoc a nivell local”. El PSPV, ha declarat Rovira, “compta amb el nostre suport per a habilitar aquesta ordre d'ajudes, però ha de fer-lo com més prompte millor perquè dia que passa, és un dia perdut i sense ingressos per a centenars de professionals”.

Pujar