elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora compleix un any sense el fons de 500.000 euros que el PP va reclamar en 2020

Almassora compleix un any sense el fons de 500.000 euros que el PP va reclamar en 2020
  • Se han suspés festes, retornat subvencions, rebut donacions... però PSOE i Ciutadans rebutgen la proposta del PP “que hui haguera evitat tancaments”

El Partit Popular d'Almassora ha complit un any reclamant un fons d'ajudes directes a autònoms i empreses afectats per la crisi i dotat amb 500.000 euros. La iniciativa, que el PP va exigir incorporar al pressupost de 2021 i que PSOE i Ciutadans van rebutjar, reclamava un fons inicial de 500.000 euros ampliable en funció de les necessitats.

“S'han suspés festes, retornat subvencions, rebut donacions... però PSOE i Ciutadans rebutgen la mesura”, explica Vicente Blay Casino, regidor del PP a Almassora. Hui, la realitat és que “forçats per les nostres demandes s'ha anunciat un fons de 300.000 euros les bases dels quals ni es coneixen ni hi ha terminis per a la seua convocatòria. I mentrestant, al carrer, ja hi ha molts negocis que han tancat”.

Per al portaveu adjunt del PP, “el lamentable d'aquesta situació és que hauríem pogut actuar amb la deguda antelació i previsió, però ni PSOE ni Ciutadans han estat per la labor de fer-ho”. Al contrari, “a cada proposta de rebaixa fiscal que hem presentat, a cada iniciativa d'ajudes que hem defensat, la resposta ha sigut un rotund no”.

A Almassora, “els autònoms esperen veure els 50.000 euros anunciats per Galí al gener per als negocis que es van veure obligats a tancar per decret. També esperen veure els 300.000 euros anunciats, perquè no hi ha bases ni terminis. I esperen veure que arriben les ajudes del Pla Resistir del Consell, perquè fins hui viuen de la propaganda de l'aparell d'esquerres que ens governa però que ni paga factures ni despeses a final de mes”.

En aquest sentit, explica Blay, “des del PP continuarem treballant pel que més volem, que és el nostre poble, per a empoderar als nostres negocis i apostar pel seu talent i emprenedoria. Continuarem escoltant les seues necessitats per a traslladar-les a l'ajuntament, i seguirem de la seua mà perquè és l'únic camí per a eixir d'aquesta crisi”.

Pujar