8 de juliol de 2020 8/7/20

Almassora clausura el pla d’ocupació ‘Et formem’ després d’invertir 340.000 euros

Almassora clausura el pla d’ocupació ‘Et formem’ després d’invertir 340.000 euros - (foto 1)
  • El Centre de Formació especialitza a 30 persones en jardinera, obra i administració

MÉS FOTOS
Almassora clausura el pla d’ocupació ‘Et formem’ després d’invertir 340.000 euros - (foto 2)

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha clausurat el pla d'ocupació ‘Et formem’ del qual s'han beneficiat 30 persones després d'una inversió de 340.000 euros. El Centre de Formació de l'avinguda José Ortiz ha acollit l'acte de tancament dels tres tallers d'obra de paleta, jardineria i administració, un esdeveniment al qual ha assistit el director Territorial d'Economia i Ocupació, José Vicente Andrés.

Aquest programa d'ocupació ha comptat amb 340.000 euros aportats per la Generalitat Valenciana, amb el suport del Fons Social Europeu i l'Ajuntament d'Almassora, segons ha indicat el regidor d'Ocupació, Javier Martí. Després d'aquesta primera presa de contacte, l'alcaldessa els ha instat a continuar en el segon nivell per a millorar la seua formació “i augmentar així les seues possibilitats d'incorporar-se al mercat laboral”.

Serà en 2020 quan estendran els seus contractes la major part dels alumnes gràcies a la pròrroga concedida pel Servei Valencià d'Ocupació, una nova oportunitat per a un alumnat que íntegrament es trobava en atur quan va ser seleccionat per a participar en aquest programa. No en va, la selecció de participants va prioritzar a majors de 45 anys amb baixa qualificació, en atur de llarga duració, dones víctimes de violència de gènere, persones que encapçalen famílies monoparentals o en risc de pobresa o diversitat funcional.

A més, l'Ajuntament d'Almassora s'ha encarregat de la contractació de les persones docents, el director i una auxiliar administrativa sobre la base dels seus mèrits professionals i acadèmics. ‘Et formem’ s'ha desenvolupat en la localitat amb l'ajuda d'un docent de suport i la formació en riscos laborals.

“Prop de 340.000 euros destinats a ocupació sola a través d'aquest programa donen una idea de la preocupació d'aquest equip de govern per la inserció laboral i el problema de l'atur, sobretot entre la població amb menys oportunitats”, ha assenyalat Galí. A aquest programa se sumen el Pla Municipal d'Ocupació i la recent celebració del I Fòrum Connecta Labora, entre altres iniciatives encaminades a millorar la formació de les persones que busquen un treball.

Pujar