24 d’octubre de 2020 24/10/20

Almassora certifica els primers 100.000 euros de la nova fase de construcció del trinquet municipal

Almassora certifica els primers 100.000 euros de la nova fase de construcció del trinquet municipal - (foto 1)

  La direcció d'obra del projecte del trinquet d'Almassora ha expedit el primer certificat dotat de fons de la nova fase de construcció de la instal·lació esportiva. En total, els treballs realitzats fins hui ascendeix a 105.364,89 euros, la qual cosa suposa la liquidació de part del subministrament i muntatge de l'estructura de l'edifici.

  Aquest punt del projecte és clau per a conformar l'aspecte del futur trinquet i, a causa de les dimensions de l'estructura, els treballs van començar amb la preparació de les peces en un taller extern. El passat 11 de març els operaris van iniciar la instal·lació de pilars i bigues i l'assemblatge de les parts de l'esquelet de l'edifici, per la qual cosa els treballs avancen a bon ritme, segons informen els tècnics municipals.

  De mantindre's els terminis previstos, el nou trinquet estarà llest per a la pròxima tardor. Després de la seua obertura el Servei Esportiu Municipal (SEM) disposarà d'una instal·lació per a acollir els entrenaments del Club Pilotari d'Almassora, així com les escoles de pilota valenciana que realitzen. No en va, l'edifici disposarà de 1.200 metres quadrats distribuïts en tres plantes.

  Com ha confirmat el regidor d'Esports, Xavier Trenco, el consistori ja treballa en l'organització dels serveis de neteja i consergeria perquè l'activitat puga començar tan prompte com finalitzen les obres i se certifique la recepció. L'edil ha recordat que, a més d'entrenaments i competicions del Club Pilotari d'Almassora, el nou trinquet estarà a la disposició dels centres escolars de la zona per a la realització de classes d'educació física i que servirà també com a espai per a acollir “activitats esportives i culturals de qualsevol tipus”.

  Des del club destaquen que la nova instal·lació els permetrà organitzar noves activitats vinculades a l'esport i optimitzar els resultats dels més d'esportistes que l'integren i que ja despunten en les competicions autonòmiques. Pol Guerrero s'ha classificat en quart lloc en el campionat autonòmic de frontó individual i ha sigut bronze al costat de Marc García en la modalitat per parelles. Els jugadors del club també ha quedat quarts en l'autonòmic de galotxa, un palmarés que  aspiren a ampliar en les pròximes temporades.

  Cal recordar que la creació d'un espai per a la pràctica de l'esports tradicional és una de les actuacions recollides en el Pla Director d'Instal·lacions Esportiva Municipals, un punt que quedarà resolt amb l'obertura del trinquet.  La promoció d'aquesta modalitat esportiva és una altra de la motivacions que ha portat a la Unió a donar suport a aquest projecte -valorat en 815.000 euros- com a part de l'Europea Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) del municipi, que compta amb finançament procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) sota el lema Una manera de fer Europa. Així mateix, l'Ajuntament d'Almassora ha aconseguit el suport econòmic de la Diputació de Castelló.

  Pujar