elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora busca espais alternatius per a garantir classes presencials malgrat la COVID-19

Almassora busca espais alternatius per a garantir classes presencials malgrat la COVID-19
  • L’edil d’Educació i la inspectora de Generalitat recorren els edificis públics

La regidora d'Educació d'Almassora, Raquel Barberà, ha visitat aquest matí els diferents edificis públics disponibles per a garantir la presencialitat en el nou curs escolar. La distància de seguretat entre l'alumnat i la resta de disposicions de la Generalitat Valenciana per a evitar contagis per coronavirus han portat a l'edil a reunir-se amb la inspectora de la Conselleria d'Educació i valorar alternatives.

El recorregut ha començat pel IES Álvaro Falomir, el més afectat pel volum d'alumnat i la falta d'instal·lacions del centre, que manté ocupades totes les aules i no pot garantir la distància entre persones si no busca més espais. És per això que la inspectora i la regidora d'Educació s'han desplaçat als camps de Boqueres, situats enfront de l'institut, per a estudiar la viabilitat de situar a grups de Batxillerat de manera provisional com a alternativa per a evitar les classes ‘en línia’.

El director del centre, Víctor Bagán, també ha participat en el recorregut per unes dependències que en l'actualitat estan en desús i que l'Ajuntament d'Almassora s'ha mostrat favorable a adaptar a les necessitats d'estudiants i professorat. La proximitat a l'institut, l'espai, la llum natural i la disponibilitat de condícies són les característiques que ha valorat la inspectora com a positives per a ampliar espais i garantir així totes les mesures de seguretat de cara al nou curs.

Posteriorment han visitat el centre Cervantes de Formació Professional per a oferir també alternatives d'espais amb la intenció d'evitar classes entre grups grans en classes reduïdes. En aquest cas, Barberà ha mostrat a la inspectora les dependències situades a la Vila, al costat del centre, perquè alumnat i professorat es desplacin el mínim possible.

Barberà, que ha convocat per a avui el consell escolar municipal, ha mostrat el seu agraïment a tots els equips directius “per l'esforç realitzat per a minimitzar les molèsties i garantir la presencialitat en les classes del pròxim curs”. Al temps, la inspectora de la Conselleria d'Educació també ha mostrat la bona voluntat de totes dues parts per a realitzar inversions i adaptar els espais triats com a mesura d'emergència que doni peu a un inici de curs presencial íntegrament.

Pujar