29 de novembre de 2020 29/11/20

Almassora avança en la pantalla verda amb la presentació de la primera fase del projecte al veïnat

Almassora avança en la pantalla verda amb la presentació de la primera fase del projecte al veïnat - (foto 1)

  L'Ajuntament d'Almassora i la Conselleria de Medi Ambient han col·laborat amb l'Associació d'Indústries del Serrallo de Castelló (INDES) en l'elaboració d'un projecte per a la creació d'una barrera vegetal -amb elements de fins a 12 metres d'altura- que separe visualment el polígon i la zona urbana del districte marítim. D'aquesta manera, l'administració respondrà la petició veïnal històrica de creació d'una pantalla verda que bloquege part del soroll i millore la imatge del districte marítim.

  Segons està previst, el Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada; el director general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, Joan Piquer, una representació de INDES i responsables del govern municipal es reuniran dimarts que ve amb les associacions veïnals per a presentar-los aquesta primera fase de la pantalla verda, per a la qual han recollit més d'una vintena d'exemples de plantes industrials de tot el món en les quals s'han aplicat mesures similars.

  Es tracta d'una línia de treball tècnic i institucional desenvolupada entre l'associació, la Conselleria de Medi Ambient i Canvi Climàtic i l'Ajuntament d'Almassora amb la qual es dóna una resposta oficial i detallada a aquesta demanda ciutadana. Amb el desenvolupament d'aquest tipus de projecte, el límit d'aquesta part del polígon industrial estarà a l'avantguarda en matèria d'integració i mitigació d'impactes en el seu entorn.

  Per a la primera tinent d'Alcaldia, Susanna Nicolau, "aquest projecte sintetitza l'estreta col·laboració entre tots els agents implicats a l'hora de fer realitat una actuació que millorarà significativament l'aspecte i la qualitat de vida dels residents en el districte marítim". L'edil també ha incidit que la presentació "d'aquest nou avanç als col·lectius veïnals és un mostra més del govern compromés, transparent i participatiu que desenvolupem a Almassora". 

  Per part seua, el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Fran Quesada, ha ressaltat  “la implicació de totes les parts en aquest projecte treballat durant més d'un any i que ara ja és executable i millorarà la qualitat de vida de les persones a Almassora”.

  L'estudi -encarregat per les empreses- especifica que la plantació d'arbres ha de realitzar-se tant en l'exterior com a l'interior del límit del polígon, a fi d'incrementar l'efectivitat de la barrera. Aquestes actuacions estan en la línia del projecte plantejat pel consistori, inclòs en l'estratègia DUSI cofinançada per la Unió Europea. Per a això, l'administració municipal ha reservat 100.000 euros en el pressupost de 2019 per a l'adquisició de terrenys en el futur parc del Serrallo. El consistori ja ha iniciat els contactes amb els propietaris i aspira a poder emprendre la primera part de l'execució del projecte abans que finalitze l'exercici.

  Pujar