elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora aprova per unanimitat la seua primera ordenança de platges

Almassora aprova per unanimitat la seua primera ordenança de platges
  • Regula l’accés de mascotes, la pesca i els espais lliures de fums

El ple de l'Ajuntament d'Almassora va aprovar ahir per unanimitat la seua primera ordenança de platges que regula, entre altres aspectes, l'accés de mascotes al litoral, la pesca marítima de superfície i marítima i els espais on està permés fumar. Tots els grups van donar suport al text consensuat amb el departament de Platges, a càrrec de Joan Antoni Trenco, durant mesos de treball.

D'aquesta manera, l'ordenança està composta per 30 articles que inclouen les disposicions generals, normes d'ús, gestió del medi natural, normes de caràcter higiènic i sanitari, vigilància i seguretat i règim sancionador. El text afecta a les platges de Benafelí (1.700 metres), Pla de la Torre (1.400 metres) i Les Goles (900 metres), aquesta última inclosa dins del Paisatge Protegit de la desembocadura del Millars.

El document aprovat ahir pels quatre grups polítics amb representació municipal incideix en què el tram de platja de la Torre comprés entre la zona de jocs infantils de vaixell i l'inici de la platja de les Goles és considerat com a platja sense fums, per la qual cosa està prohibit fumar a causa de la proximitat dels jocs infantils i el paratge natural del riu.

D'altra banda, el text reitera que els animals domèstics poden accedir a les zones senyalitzades entre l'1 d'octubre i l'inici de les vacances escolars de Pasqua. La resta de l'any no està permesa la seua entrada en la costa. Per part seua, entre l'1 de juny i el 30 de setembre es prohibeix la pesca marítima de superfície i submarina des de les 10 i fins a les 21 hores en les zones de bany per a evitar que els aparells utilitzats per les persones que pesquen puguen danyar a la resta d'usuaris.

L'ordenança també mostra especial sensibilitat cap als temps de nidificació del corriol a la primavera i estiu; “per tant, no fa falta molestar als ocells de manera innecessària”. En concret, recorda que no està permés envair les zones delimitades expressament per a la nidificació i s'ha d'evitar especialment que els animals domèstics (gats i gossos) entren a aquests espais reservats o molesten als ocells.

Pujar