28 de novembre de 2020 28/11/20

Almassora aprova la redacció dels projectes dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador

Almassora aprova la redacció dels projectes dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador - (foto 1)
  • Els dos expedients sumen més de 600.000 euros

L'Ajuntament d'Almassora ha aprovat els expedients per a la redacció dels projectes dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán, que es materialitzaran en 2020. La suma de tots dos dissenys, que hauran d'ajustar-se als dissenys guanyadors dels dos concursos d'idees, ascendeix a 601.367,97 euros amb càrrec al pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha signat la tramitació de tots dos expedients després que l'Ajuntament s'adherira al programa autonòmic per a la construcció d'infraestructures educatives. L'edificació de tots dos col·legis supera els 10,2 milions d'euros i permetrà eliminar els barracons del Santa Quitèria –creat en 2010- i edificar un nou Ambaixador Beltrán.

La redacció del projecte del col·legi Ambaixador Beltrán compta amb un pressupost de 345.658,54 euros. Segons el que es preveu en la Llei de Contractes del Sector Públic, el consistori utilitza el procediment negociat sense publicitat en tant que es tracta del guanyador del concurs de projectes, un certamen al qual es van presentar 14 ofertes. Cal recordar que fruit del concurs públic per a la recepció d'idees, el contracte va ser adjudicat i formalitzat a Durán Moreno Arquitectos SLP, guanyador del certamen. Una vegada materialitzat el projecte, la construcció del centre eixirà a concurs públic per 6.103.315,11 euros amb càrrec a la Conselleria d'Educació.

El projecte inclou l'enderrocament dels dos edificis del recinte actual, a més dels murs perimetrals i el clos, així com els antics habitatges de mestres, atés que el futur Ambaixador Beltrán serà més ampli que l'actual. El disseny s'ajusta a un solar de 5.700 metres quadrats amb sis unitats d'Infantil, 12 de Primària i menjador per a 360 comensals distribuïts en dos torns. L'enderrocament i construcció eixirà a concurs públic per 6,1 milions d'euros.

Per part seua, la redacció del projecte del col·legi Santa Quitèria té un cost de 255.709,43 euros que respondrà, igualment, a la idea guanyadora del concurs públic obert per l'Ajuntament d'Almassora al març. Fruit del certamen ha resultat guanyadora l'UTE Francisco Luis Miravete Martín, Francisco de Paula García Martínez, Dirección i control técnico de obras i proyectos SL i Leing SL.

En aquest cas, una vegada redactat el projecte concorde a la idea vencedora del concurs públic, al qual es van presentar sis candidatures, les obres eixiran a licitació per 4.153.914,66 euros per a edificar el col·legi al carrer Drets Humans i abandonar els barracons instal·lats en 2010. El disseny del col·legi ha d'ajustar-se a una superfície del solar de 5.041,70 metres quadrats i un perfil escolar de tres unitats d'Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals distribuïts en dos torns.

Pujar