28 de febrer de 2020 28/2/20

Almassora anuncia l’obertura continuada del Museu del Torrelló en el seu 25 aniversari

Almassora anuncia l’obertura continuada del Museu del Torrelló en el seu 25 aniversari - (foto 1)
  • Combinarà visites amb el jaciment arqueològic del Boverot

La regidora de Patrimoni de l'Ajuntament d'Almassora, Carmina Martinavarro, va anunciar ahir la pròxima obertura continuada del Museu Municipal del Torrelló coincidint amb el 25 aniversari de la sala. Martinavarro va traslladar la voluntat de l'equip de govern durant el ple ordinari i va especificar que combinarà visites amb el jaciment arqueològic del Torrelló del Boverot.

L'edil de Patrimoni va recordar que el pressupost municipal d'Almassora inclou en 2020 dues partides per al foment d'aquest àrea: 40.000 euros reservats per a una nova excavació en el propi jaciment i 18.500 euros per a l'adquisició i instal·lació d'una caseta per a visitants al costat de les restes. D'aquesta forma, el consistori donarà facilitats a les persones visitants perquè coneguen les ruïnes del primer assentament.

“La nostra intenció és obrir de forma continuada el Museu del Torrelló i establir un calendari fix de visites al jaciment, enfront de l'organització puntual d'eixides i l'obertura a demanda de la sala de la Vila”, ha defensat la regidora de l'àrea. “El primer quart de segle de vida del Museu és un bon moment per a donar-li l'impuls definitiu que mereix i establir un full de ruta més ambiciós com és el paquet combinat de visites als dos espais”, segons l'edil.

Segons aquesta part, la reserva de fons és la garantia que l'Ajuntament d'Almassora vol impulsar les visites a tots dos emplaçaments en aquest 2020. “No és una declaració d'intencions, el foment del patrimoni compta amb una línia pressupostària pròpia en l'estratègia DUSI i amb el 50% dels aportació de la Unió Europea a través dels fons FEDER”, ha considerat.

En aquest sentit, Martinavarro ha apuntat que en les pròximes setmanes el seu departament anunciarà l'organització del calendari de visites, els horaris d'obertura i les vies d'inscripció per a facilitar la participació del major nombre de persones. A més, el consistori multiplicarà esforços perquè el públic infantil conega les restes exposades a la sala del carrer Sant Vicent, així com els situats en el propi jaciment.

En aquesta línia, les excavacaciones previstes per a enguany podrien traure a la llum nous restes del llenç de muralla extret durant el passat estiu, corresponents al segle II a. C. com a defensa per als antics pobladors. L'arqueòleg municipal, Gerardo Clausell, va dirigir els treballs que van permetre descobrir un tram de 1,20 metres d'alt i prop de dos metres i mig de llarg de línia posterior a la segona guerra púnica.

Pujar