21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora aferma l'execució del trinquet municipal

Almassora aferma l'execució del trinquet municipal - (foto 1)

  La Comissió de Creixement Econòmic de la Diputació de Castelló ha donat la conformitat al conveni de col·laboració entre l'entitat i l'Ajuntament d'Almassora a través del que concedeix una subvenció de 200.000 euros (el 22% del cost total) per a l'execució del trinquet municipal. Es formalitza així l'acord que la llavors alcaldessa, Susanna Nicolau, i l'edil d'Esports, Xavier Trenco, van aconseguir amb el president el Govern Provincial, Javier Moliner, i en relació al qual van signar un protocol d'intencions.

  El finançament obtingut per l'executiu local, emmarcat dins del programa de subvencions financerament sostenibles, arribarà en dues anualitats. Els primers 100.000 euros seran abonats en l'exercici de 2017 i altres 100.000 durant l'any 2018, sempre vinculats a la garantia per part de l'Ajuntament d'Almassora d'executar el projecte.

  “La implicació de la Diputació de Castelló demostra la rellevància d'una inciativa que aspira a retornar a Almassora un espai per a la pràctica de la pilota valenciana més de tres dècades després de la desaparició de l'antic trinquet”, ha explicat l'edil d'Esports. L'edil ha agraït la aprotación de l'administració provincial, que se suma al suport econòmic de la Unió Europea que arribarà a través dels fons Feder.

  L'edil també ha posat en valor l'arrelament d'aquest esport en el municipi, on “malgrat no disposar d'instal·lacions pròpies el Club Pilotari d'Almassora té 65 membres” i ha recordat que “la labor de l'escola d'aquesta entitat local ha sigut premiada per la Conselleria d'Esport i la Federació de la Pilota Valenciana, en reconeixement al seu treball per la promoció de la pilota en la nostra localitat”.

  Així doncs, el projecte elaborat per l'Ajuntament d'Almassora contempla la construcció d'un edifici de tres altures i 1.200 quadrats que quedarà integrat en el complex esportiu de Boqueres. El pressupost previst per a la construcció del trinquet municipal és de 899.526,48 euros i el temps d'execució de les obres serà de nou mese.  La licitació del projecte està sent tramitada, per la qual cosa el consistori aspira a resoldre l'adjudicació en els pròxims dies.

  Cal destacar la voluntat del consistori és crear una instal·lació que puga ser utilitzada, a més de per a la pràctica esportiva, per a “les activitats educatives de l'institut Álvaro Falomir i el col·legi Errando Vilar” i per a “les iniciatives culturals de qualsevol entitat local que ho sol·licite”, ha manifestat Trenco.

  La Finestra de la Diputació de Castelló

  La Finestra de la Diputació de CastellóEntrar en el especial
  Pujar