21 de setembre de 2020 21/9/20

Almassora activarà dilluns que ve la campanya de vigilància per a evitar robatoris en el camp

Almassora activarà dilluns que ve la campanya de vigilància per a evitar robatoris en el camp - (foto 1)

  La Policia Local d'Almassora engegarà dilluns que ve les actuacions de reforç de vigilància contemplades per a evitar que es produïsquen robatoris en les collites, una campanya que el consistori activa en paral·lel a l'inici de la temporada de recollida de cítrics. El regidor delegat de Seguretat, Roger Beltrán, i l'intendent cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, han informat de les tasques de control que la Unitat de Serveis Especials realitzarà en fins a 10 punts del terme municipal.

  Paral·lelament, i durant els mesos en els quals dure aquesta campanya, els agents faran un seguiment del tràfic en les set rutes que habitualment utilitzen els vehicles de transport agrícola en les quals "revisaran les documentació i registraran la presència de furgonetes i de camions sospitosos", ha assegurat Beltrán.

  En aquest sentit, Verdoy ha recordat l'obligatorietat per part dels vehicles de portar el Document d'Acompanyament i Trazabilitat Agrícola (DATA), els qual acredita que el producte compleix amb tots els requisits legals des de la recollida en origen fins a la comercialització. Encara que les sancions per no presentar el document poden arribar als 600 euros, l'intendent cap de la Policia Local ha recordat que estan exempts d'obtenir aquesta acreditació els propietaris de les finques que transporten fins a 20 quilos de material i els socis que traslladen productes per a la venda en les cooperatives agrícoles.

  Tal com ha manifestat Roger Beltrán, "la col·laboració dels ciutadans, especialment dels agricultors, és més important encara en aquesta campanya a l'hora d'identificar conductes o persones sospitoses". L'edil ha demanat als veïns que "no dubten a posarse en contacte amb la Policia Local si detecten al presència de vehicles que no coneixen". "La nostra obligació és posar tots els mitjans que tenim disponibles perquè aquests robatoris no es produïsquen i que els agricultors puguen vendre la totalitat de les seues collites i complir amb els compromisos adquirits", ha assegurat el regidor.

  El municipi se suma amb aquestes accions locals a la campanya proposada per la Delegació del Govern davant l'inici de la temporada de recol·lecta de cítrics. Beltrán i Verdoy van participar en la reunió de coordinació celebrada a Almenara el passat 3 d'octubre, en la qual van corroborar "l'efectivitat de les actuacions que duem a terme a Almassora". Tots dos van confirmar la incorporació d'Almassora als acords de coordinació amb la Guàrdia Civil, que col·laborarà amb els agents municipals en les tasques de vigilància i control de documentació.

  Pujar