elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora activa el Taller d’Ocupació amb la incorporació de 38 treballadors

Almassora activa el Taller d’Ocupació amb la incorporació de 38 treballadors
  • La inversió per a la contractació del professorat i l’alumnat supera els 720.000 euros

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, acompanyada pel regidor d'Ocupació, Javier Martí, ha rebut aquest matí en el consistori a les 38 persones beneficiàries del Taller d'Ocupació Almassora 2020-2021. Els 38 triats, dividits en 30 alumnes i huit membres del personal docent, han signat els seus contractes al costat de la primera edil i el personal de la Regidoria d'Ocupació. Cal destacar que la inversió per a l'execució d'aquest taller aconsegueix els 720.619,20 euros, cofinançat per la Conselleria de Treball amb 700.000 euros i per l'Ajuntament amb més de 20.000 euros.

Empleats del consistori i del servei Labora van entrevistar fa dues setmanes a 60 aspirants per als huit llocs de personal docent i a més de 100 veïns per a les 30 places de l'alumnat, prèvia confecció de la baremació de tots els candidats. Aquests 38 treballadors han signat hui el seu contracte laboral per a un any que comença a partir de demà i s'estendrà al llarg de tot el 2021. A més, Galí i Martí han visitat també el Centre de Formació situat en l'avinguda José Ortiz per a acomiadar a l'alumnat i professorat del curs 2019-2020 que finalitza hui el seu contracte.

Com cada any, tots els tallers tindran lloc en el Centre de Formació d'Almassora, on els alumnes tenen un espai per a l'ensenyament teòric a les aules i tallers pràctics per a les tres especialitats. Aquest programa compta amb 10 aprenents per cadascuna de les tres professions que impartirà el personal docent a partir de demà: jardineria, obra de paleta i administració.

A més, el nou alumnat compta amb un contracte de formació, amb un sou equivalent al salari mínim interprofessional i amb un horari de huit hores al dia de dilluns a divendres. Els participants alternaran la formació acadèmica amb la pràctica laboral que precise cada especialitat. Les huit places del professorat les componen: un director, un auxiliar administratiu, un docent de suport, un mestre per a cadascuna de les tres especialitats, un docent de prevenció de riscos laborals i un d'anglés.

D'altra banda, cal recordar que en el pressupost municipal de 2021 l'Ajuntament d'Almassora destinarà més de 1,3 milions d'euros a la creació d'ocupació. D'aquesta manera, el Taller d'Ocupació 2020-2021 és el programa que més fons capta, seguit del projecte Et Formem de la Generalitat Valenciana amb una quantia de 268.493,50 euros o el Pla d'Ocupació Municipal que aconsegueix els 150.000 euros.

Finalment, Galí ha destacat “la il·lusió que transmeten tant el nou alumnat com el professorat del Taller d'Ocupació Almassora des del primer dia”, ha declarat la primera edil. “La Regidoria d'Ocupació de l'Ajuntament d'Almassora treballa braç a braç amb la Conselleria de Treball per a ajudar a tots els veïns possibles a buscar una eixida laboral en una situació difícil com la que vivim hui dia”, afirma Martí.

Pujar