17 de novembre de 2019 17/11/19

Almassora activa la prova pilot per a licitar sense paper

Almassora activa la prova pilot per a licitar sense paper - (foto 1)
  • Inicia l'experimentació a través de la plataforma virtual del Ministeri d'Hisenda

L'Ajuntament d'Almassora eliminarà el paper dels tràmits administratius vinculats a concursos d'adjudicació. El Govern, a través del Ministeri d'Hisenda, ha acceptat la sol·licitud del consistori d'utilitzar la seua plataforma virtual en període de proves per a experimentar amb licitacions a través de la xarxa. La proposta sorgeix amb el compromís de reduir la despesa de paper, activar l'Administració electrònica i guanyar en eficiència.

L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha reivindicat aquest procés "com una de les claus per a caminar cap al paper 0 dins d'una Administració que té l'obligació i la meta de modernitzar-se". "Tenim els mitjans, les eines necessàries, i solament és necessari posar obstinació i formar-nos per a incrementar l'ús que fem d'aquests mitjans", segons aquesta part.

Galí ha incidit que les licitacions a través de la plataforma virtual suposaran un canvi "dràstic" en les rutines de l'Administració local, atès que és un procediment que se segueix de manera continuada i en el qual participa nombrós personal de la casa. Amb l'activació del mètode en xarxa, desapareixerà la presentació d'ofertes dels interessats en paper, així com l'obertura física de sobres.

La implantació de les noves tecnologies forma part, a més, de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), subvencionada amb fons Feder de la Unió Europea. L'objectiu passa per escurçar la distància entre la ciutadania i l'Administració i evitar als veïns d'Almassora desplaçaments a altres localitats per a realitzar els seus tràmits. "Qualsevol que visite nostra web podrà comprovar la quantitat de tràmits que ja es poden fer des de casa sense necessitat de desplaçar-se ni tan sols fins a l'Ajuntament", ha incidit la primera edil.

 

Oficina de Registre Virtual

De fet, la localitat és pionera en la implantació de l'Oficina de Registre Virtual (ORVE), que permet a la ciutadania utilitzar el "núvol" per a digitalitzar i signar electrònicament la documentació presentada en finestreta de registre i intercanviar documentació a través del Sistema d'Interconnexió de Registres (SIR).

ORVE permet digitalitzar el paper que presenta el ciutadà en les oficines de registre i enviar-ho electrònicament a la destinació a l'instant, siga el que siga la seua ubicació geogràfica o nivell d'administració competent. Per a açò únicament és necessari que les dues Administracions que es comuniquen disposen d'aquesta plataforma que ja està activada a Almassora.

ocultar
Almassora activa la prova pilot per a licitar sense paper
Pujar