elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora activa hui el pressupost municipal amb el projecte de l’Agenda Urbana 2030

Almassora activa hui el pressupost municipal amb el projecte de l’Agenda Urbana 2030
  • Reuneix a tots els departaments per a traçar el full de ruta dels pròxims anys

L'Ajuntament d'Almassora ha activat hui el pressupost municipal de 2023 amb la reunió de tots els departaments per a tancar l'Agenda Urbana 2030. La localitat fixa així els projectes clau que marcaran el full de ruta en el desenvolupament de la ciutat. Aquest model arrancarà amb els 36.545.300 euros del pressupost d'aquest exercici, en el qual la dotació d'infraestructures educatives i la mobilitat eficient copen la major part de les inversions.

Així, l'empresa encarregada de traçar les bases de l'Agenda Urbana 2030 ha traçat els 18 projectes matriu sobre els quals treballaran els diferents departaments per a assenyalar quines són les actuacions prioritàries per al desenvolupament d'Almassora. En l'exercici actual, les inversions arriben als 9.653.062,55 euros que, segons la Intervenció, creixeran a mesura que avance l'any amb obres tan representatives com la fi del col·legi Santa Quitèria.

No obstant això, l'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, ha puntualitzat que l'Agenda 2030 va més enllà dels projectes purament urbanístics i comprén també la dedicació a altres àrees com a Serveis Socials o Igualtat. No en va, l'atenció a majors, l'exclusió social i el suport al comerç local a través de noves eines que fomenten el seu desenvolupament seran clau en aquest disseny en el qual participen els responsables de tots els departaments.

És per això que empresa, tècnics i representants polítics s'han emplaçat al dia 30 per a presentar els documents definitius amb totes les actuacions que volen incloure en l'Agenda. Cada àrea aportarà els seus objectius i les línies concretes de cadascun, a més d'iniciar l'estimació econòmica que marcarà la viabilitat i pritoridad en el temps.

Aquest punt del procés té lloc després de les accions de participació ciutadana empreses i les reunions de la taula de treball per a detectar també el potencial dels recursos municipals. Entre aquests destaquen les infraestructures verdes, l'atenció a famílies amb menors en situació de vulnerabilitat, el pla de recuperació i revitalització del comerç local, el benestar de les persones vulnerables, la transformació digital i la formació, així com l'ampliació del parc d'habitatge públic i foment del lloguer assequible.

Aquest últim pressupost municipal del Pacte de la Vila que entra hui en vigor recull despeses i inversions vinculades a aquests objectius, com els més de 1,3 milions d'euros en polítiques d'ocupació o els més de 700.000 euros cofinançats amb fons FEDER de la Unió Europea per a revitalitzar els barris de Corell, Fátima i Pius XII.

Pujar