elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
SANTA QUITÈRIA 2024

Almassora trasllada i ofrena amb devoció a la patrona Santa Quitèria

Almassora trasllada i ofrena amb devoció a la patrona Santa Quitèria
  • En l'emotiu acte han participat centenars d'almassorins, entre penyes, collas, col·legis, associacions, particulars, la cort d'honor de la Verge del Rosari i Santa Quitèria, la Junta Local de Festes, la reina i cort d'honor

Galeria de fotos
Santa Quitèria 2024. Solemne trasllat i ofrena - 01
Santa Quitèria 2024. Solemne trasllat i ofrena - 01
Galeria de fotos
Santa Quitèria 2024. Solemne trasllat i ofrena - 02
Santa Quitèria 2024. Solemne trasllat i ofrena - 02

Almassora es troba immersa en les festes patronals de Santa Quitèria, que el dimecres 22 de maig viurà el seu dia gran, el dia de la patrona.

Com a prèvia, el municipi d'Almassora va viure este dimarts l'emotiu i solemne trasllat de Santa Quitèria, des de l'església del Santíssim Crist del Calvari fins a la parròquia de la Nativitat de Nostra Senyora, amb la tradicional ofrena floral a la santa i la confecció del tapís a càrrec del Grup Scout Tramuntana.

Penyes, collas, associacions, col·legis, particulars, la cort d'honor de la Verge del Rosari i Santa Quiteria, la Junta Local de Festes, la reina, Aitana Adsuara, la cort d'honor, les autoritats, amb l'alcaldessa, María Tormo, al capdavant, i el clergat han portat a la patrona flors amb fervor i devoció.

“De nou els almassorins li rendim tribut a Santa Quitèria, plasmant la devoció i afecte infinit que sentim cap a la nostra patrona, que sempre ens protegix amb el seu mantell i ens acompanya”, ha assenyalat l'alcaldessa.

Bous al carrer

En la vespra del dia gran dels festejos, a Almassora es van exhibir dos astados: un exemplar de Soto de la Font, patrocinat per les penyes El Corb, Els Clafidors, Sant Fermín, Amistes del Bou i el Roser. I, el segon, un astado de la ramaderia Peñajara de Casta Xixona, patrocinat per les penyes Els Vint, La Brusa, La Colla, Els Casats, L’Aberració, La Galbana, L’Estocà, La Tribu, Tots Tancats, La Kalaña i L’Embolic.

Els més xicotets també van gaudir d'activitats en la plaça Botànic Calduch, i la nit va finalitzar amb DJ, en el Recinte Fester.

Este dimecres és el dia gran de Santa Quitèria

Almassora gaudirà este dimecres, 22 de maig, del dia gran de Santa Quitèria amb la tradicional missa solemne, a les 11.00 hores, la sentida processó de la patrona, a les 19.00 hores, i la celebració dels Calderes amb el tradicional repartiment d'arròs de les 22 calderes, a les 14.00 hores.

Sens dubte, és un dels dies més multitudinaris. En total, es cuinaran prop de 8.000 racions perquè tot aquell que s'acoste tinga la possibilitat d'assaborir este plat tan almassorí, un arròs sec que es cuina de manera magistral. Cadascuna de les calderes està composta per 14 quilos d'arròs i 14 de pollastre, 2,5 quilos de costella, litre i mig d'oli, 2,5 quilos de pésols, tres pots de tomaca, alls i sal.

MÉS FOTOS
Almassora trasllada i ofrena amb devoció a la patrona Santa Quitèria - (foto 2)
Almassora trasllada i ofrena amb devoció a la patrona Santa Quitèria - (foto 3)
Almassora trasllada i ofrena amb devoció a la patrona Santa Quitèria - (foto 4)
Almassora trasllada i ofrena amb devoció a la patrona Santa Quitèria - (foto 5)
Almassora trasllada i ofrena amb devoció a la patrona Santa Quitèria - (foto 6)
Almassora trasllada i ofrena amb devoció a la patrona Santa Quitèria - (foto 7)
Pujar