30 de novembre de 2020 30/11/20

Almassora activa el pagament d'impostos municipals per Internet

Almassora activa el pagament d'impostos municipals per Internet - (foto 1)
  • Els veïns hauran de donar-se d'alta en l'aplicació de carpeta ciutadana per a realitzar els abonaments

L'Ajuntament d'Almassora ha posat en marxa el sistema de pagament de rebuts per Internet, un tràmit que des d'avui mateix podrà dur-se a terme de manera totalment digital. Els interessats a abonar els impostos municipals en línia, hauran de donar-se d'alta en l'aplicació de carpeta ciutadana, a la qual podran accedir des de l'apartat de tràmits electrònics de la web municipal.

La regidora de Modernització, Merche Galí, ha explicat que el procediment “estalviarà desplaçaments i temps als veïns i permetrà avançar en el nostre objectiu de reduir el consum de paper de l'administració municipal”. L'edil ha recordat que per a començar a utilitzar l'aplicació “els veïns hauran de comptar amb un certificat electrònic, que poden obtenir en el consistori o en qualsevol oficina del PROP de la Comunitat Valenciana”.

Així doncs, els rebuts relatius a l'Impost sobre Béns Immobles (IBI urbà i rústic), el tribut per la recollida de residus sòlids urbans (brossa) i els Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) podran ser abonats a través d'aquesta aplicació de la web municipal.

Reserva d'instal·lacions esportives

Els departaments d'Informàtica i Esports treballen per a activar pròximament el servei de reserva i pagament d'instal·lacions esportives per Internet, que se centrarà en les pistes disponibles en el poliesportiu de la Garrofera, així com en les pistes municipals de tennis i pádel. Posteriorment, Esports ampliarà aquesta possibilitat a la resta d'instal·lacions municipals.

Cal recordar que els almassorins poden abonar des del gener passat el cost de la reserva de pistes de tennis i pádel amb targeta electrònica i des de la pròpia instal·lació, un servei que ha simplificat el tràmit. Anteriorment, els usuaris havien de desplaçar-se fins a les oficines del Servei Esportiu Municipal per a formalitzar el pagament presencialment.

Pujar