31 de maig de 2020 31/5/20

Almassora activa el Pla d'Ocupació Municipal amb 11 noves contractacions

Almassora activa el Pla d'Ocupació Municipal amb 11 noves contractacions - (foto 1)

  Els 11 primers veïns i veïnes beneficiaris del Pla d'Ocupació Municipal d'Almassora han formalitzat aquest mateix matí el seu contracte amb l'administració local, la qual cosa els permetrà començar en el seu nou lloc de treball el pròxim 1 de maig. Aquestes seran les primeres incorporacions del programa impulsat des de la Regidoria d'Ocupació per al present exercici, en el qual tenen un pressupostos de 200.000 euros per a la cobertura de 21 places.

  D'aquesta manera, tres dels nous treballadors i treballadores municipals realitzaran labors de neteja i manteniment de solars i instal·lacions municipals, en el departament d'Agricultura i en el Servei Municipal de Manteniment i Logística. Els altres huit seran derivats a l’Ateneu Jove, el Centre de Formació, Serveis Socials, la biblioteca, el Museu del Joguet i centres educatius per a complir funcions d'ordenança.

  Tots els professionals han signat contractes de quatre a huit mesos de durada i percebran pel seu treball un salari de 900 euros, als quals cal sumar les pagues extraordinàries i les indemnitzacions que rebran després de la liquidació. Després de la cobertura d'aquests 11 primers llocs del pla d'ocupació, les 10 places restants es cobriran al llarg dels mesos de juny, juliol i setembre.

  Per al regidor d'Ocupació, Roger Beltrán, “l'increment de vacants que hem generat en aquesta edició permet que més veïnes i veïns es beneficien del programa”. En aquest sentit, Beltrán també s'ha referit a l'increment de places per als programes de formació remunerada vinculats a Et Formen, en el qual “hem passat de 20 beneficiaris en 2018 als 30 que tindrem enguany, gràcies a que hem pogut incorporar l'especialitat de jardineria”.

  Cal recordar que aquests tallers d'ocupació del servei Labora es desenvoluparan en el Centre de Formació d'Almassora i se centraran en les especialitats d'Administració, Obra i Jardineria. Està previst que les classes comencen durant el segon trimestre de l'any, per la qual cosa els processos selecció tant de les persones beneficiàries com del professorat i personal administratiu i de direcció és imminent.

  A aquesta iniciativa se suma al programa per a la capacitació professional de persones en risc d'exclusió que desenvolupen les regidories de Joventut i de Serveis Socials. En la primera edició, dirigida a menors de 30 anys, 11 persones s'han beneficiat del programa i el consistori i prepara una nova fase del projecte dirigida a persones desocupades majors de 45 anys.

  Pujar