13 de juliol de 2020 13/7/20

Les actuacions preventives de la Policia Local redueixen els incidents en les Festes del Roser

Les actuacions preventives de la Policia Local redueixen els incidents en les Festes del Roser - (foto 1)

  Les intervencions de caràcter preventiu dutes a terme per la Policia Local en els dies previs a l'inici de les celebracions, així com durant la setmana de festes en honor de la Mare de Deu del Roser, han resultat en una reducció dels incidents registrats quant a molèsties, accidents o actes vandàlics. Així ho han manifestat l'intendent cap de la Policia Local d'Almassora, Roberto Verdoy, i els edils de Seguretat i Festes, Roger Beltrán i Isladis Falque, respectivament, durant la presentació de balanç dels festejos, en la qual han assegurat que els agents han atès el 100% dels requeriments de presència policial registrats en les més de dues setmanes de durada del dispositiu.

  Així doncs, han sigut especialment efectius els avisos realitzats als propietaris de casals llogats a colles o penyes que el cos de seguretat local ja tenia identificats com a conflictius i que en aquestes festes del Roser no han reincidit. A l'hora d'evitar de l'accés dels menors al recinte taurí, la Policia Local ha realitzat 118 intervencions, mentre que els agents han fet 27 identificacions preventives de persones amb actituds sospitoses.

  Totes aquestes mesures han suposat una disminució de les queixes veïnals en espais com el Casal del Vi, zona en la qual no s'ha registrat cap avís per molèsties. A l'entorn del Recinte Fester, on enguany el consistori ha allargat l'hora de tancament, únicament s'ha produït una intervenció dels agents per molèsties. En aquest mateix espai el agents han dut a terme 12 actuacions per baralles o discussions.

  Quant a les molèsties produïdes pels casals, la Policia Local ha realitzat 44 intervencions, de les quals només dues han acabat en sanció. El cap de la Policia Local ha destacat que prop del 50% dels avisos "són previs a les 12:00 de la nit, un fet que evidencia que cada vegada la ciutadania és més conscient que la normativa prohibeix els sorolls excessius a qualsevol hora del dia".

  Resulta rellevant la disminució dels actes vandàlics, que s'han reduït a dos, enfront dels 11 de l'anterior campanya. També s'han rebaixat els accidents en els actes taurins a cinc, davant els deu esdevinguts en l'anterior campanya del Roser. Quant als accidents de trànsit, únicament s'han registrat dos incidents en els quals els danys han sigut materials.

  Per al regidor de Seguretat Ciutadana el balanç és "molt positiu" i el nivell de resposta demostra que "la Policia Local és un cos de seguretat proper i al servei del poble d'Almassora". "La col·laboració dels veïns ha sigut, una any més, fonamental per a l'èxit del treball dels agents i ha complementat l'aposta per la prevenció a l'hora de garantir la seguretat", ha expressat Beltrán.

  En aquesta mateixa línia s'ha manifestat l'edil de Festes, qui ha celebrat que "durant aquestes setmanes de festejos la població mantinga la línia de convivència i respecte que fomenta aquest equip de govern durant tot l'any". Falcó ha destacat que no s'hagen produït incidents greus durant els actes taurins i que tots els ferits lleus estiguen "en procés de recuperació", així com que la decisió d'estendre l'hora de tancament del recinte haja evitat que es produïren molèsties en altres punts del municipi.

  Pujar