elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP aconseguix que el ple d'Almenara exigisca al PSOE la reforma de la Llei de Costes

El PP aconseguix que el ple d'Almenara exigisca al PSOE la reforma de la Llei de Costes
  • La iniciativa del PP per a modificar el marc legal vigent i protegir els habitatges singulars de la platja aconseguix el suport unànime de tots els partits

El Partit Popular d'Almenara va aconseguir ahir que tots els partits de la corporació aprovaren la seua iniciativa per a reclamar al Govern de Pedro Sánchez la reforma de la Llei de Costes. “El text legal vigent constitueix una amenaça per a la protecció dels habitatges de primera línia que devem preservar”. Per això, “hem presentat una iniciativa en el Senat amb l'objectiu que s'òbriga un debat, s'establisca un diàleg i anàlisi de la normativa i es reforme a fi a garantir el futur del patrimoni immoble singular que posseïm en la nostra costa”.

Amparo Esteve, portaveu del PP a Almenara, va defendre ahir la protecció de les propietats de primera línia “que hui estan amenaçades com ho estan les vivendes de Torre La Sal, en la Ribera de Cabanes”. “No volem que esta situació es reproduïsca en la nostra localitat, perquè també a Almenara tenim vivendes singulars que és necessari preservar, no enderrocar”. En este sentit, “desitgem que esta iniciativa que ara s'ha aprovat i que s'ha d'elevar al Govern d'Espanya, permeta sensibilitzar el Govern de Pedro Sánchez i obrir un debat que analitze la normativa actual. L'objectiu és garantir que els valors arquitectònics que atresora la nostra costa tenen present i futur. Perquè és un patrimoni viu que urgeix protegir”.

En defensa d'estes propietats, dels seus titulars, que veuen com l'amenaça de Costes se cern sobre les seues vivendes, “desitgem que aquest acord prospere i no es quede en fum”. “Volem que la proposta que han registrat este estiu nostres representants en el Senat, a través de Salomé Pradas, prospere i garantisca que els immobles singulars d'Almenara no seran enderrocats”.

Perquè, tal com hi ha assenyalat Esteve, “la nostra costa mereix la màxima inversió i protecció”. La que “gràcies al Govern de Mariano Rajoy, fa més de tres anys, es va garantir amb un projecte de defensa en forma d'espigons que hui tenim la sort de veure com es materialitza”. “Desitgem”, ha postil·lat la portaveu del PP, “que aquest debat de la Llei de Costes no s'enquiste i es prolongue durant tres anys, el període que ha necessitat el PSOE per a materialitzar l'inici d'unes esculleres que el PP va deixar projectades i pressupostades en l'exercici 2018”, ha recordat la regidora del PP a Almenara.

Pujar