elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 3.500 xiquets i joves d'Almassora participen en el Correllengua 2016

Més de 3.500 xiquets i joves d'Almassora participen en el Correllengua 2016
    MÉS FOTOS
    Més de 3.500 xiquets i joves d'Almassora participen en el Correllengua 2016  - (foto 2)
    Més de 3.500 xiquets i joves d'Almassora participen en el Correllengua 2016  - (foto 3)

    El Correllengua 2016 ha començat la seua marxa a Almassora, on els 3.500 alumnes de col·legis, instituts i centres de FP de la localitat participaran en les activitats organitzades per Acció Cultural del País Valencià en col·laboració amb la Regidoria de Normalització Lingüística. La 'flama per la llengua' ha sigut presa en l'IES Falomir, punt de partida d'aquesta edició, i recorrerà tots els centres durant la jornada d'avui i la de demà.

    L'animació i els jocs durant les parades del Correllengua són a càrrec de la companyia Scura Splats i, després de l'espectacle, els alumnes de cada centre lligen un manifest en el qual destaquen la rellevància històrica de figures com Ramón Llull, Isabel de Villena i Jaume I. L'alcaldessa, Susanna Nicolau, s'ha unit a la celebració en el CEIP Ambaixador Beltrán, on més de 600 alumnes han gaudit de la festa, i l'edil d'Educació, María José Tormo, ho ha fet en el CEIP Santa Quitèria.

    L'acte de clausura del Correllengua 2016 tindrà lloc demà divendres a les 19.30. La desfilada arrancarà de la plaça Santa Isabel i arribarà fins a la plaça Pere Cornell, on la regidora de Normalització Lingüística, Diana Belliure, destacarà el paper unificador del valencià i recordarà la importància d'explicar lleis i mitjans de comunicació que garantizen l'aprenentatge i la difusió de l'idioma a tots els nivells.

    L'edil ha felicitat a Acció Cultural per “ una iniciativa que ha aconseguit que, per primera vegada, tots els xiquets i joves d'Almassora participen de manera conjunta i coneguen el valor de la nostra llengua” i ha agraït “que hagen triat el nostre municipi per a començar la celebració”. Després dels actes d'Almassora, el Correllengua passarà per Vila-real, Vall d'Uixó i Castelló.

    Pujar