elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant reuneixtot el seu talent investigador al voltant de les tecnologies per a majors

  • La I Jornada sobre Tecnologia i Majors, impulsada pel grup d'investigació Entorns Intel·ligents per a un Envelliment Actiu i Saludable, tindrà lloc el 7 de juny

La Universitat d'Alacant (UA) celebra dimecres que ve, dia 7 de juny, la I Jornada sobre ttcnologies per a majors o persones dependents. Aquest esdeveniment, que tindrà lloc en l'edifici de l'antic Col·legi Major, està organitzat pel nou grup d'investigació en Entorns Intel·ligents per a un Envelliment Actiu i Saludable, liderat pel catedràtic de la UA Francisco Flórez, “amb la finalitat de reunir i visibilitzar la investigació sobre el tema desenvolupada en la UA”, tal com ell mateix assegura.

Entre els objectius principals d'aquestes jornades  hi ha posar en contacte totes les persones implicades en la UA en la investigació de les tecnologies dirigides a majors i amb discapacitat, permetre’ls compartir els diversos enfocaments d'un mateix tema i posar en comú les diferents perspectives de les seues línies de treball. Així mateix, espera que siga un punt de partida per al treball cooperatiu entre investigadors de la casa, que permeta estrènyer la col·laboració i afavorir la investigació multidisciplinària en aquest àmbit, i enriquir-la amb aportacions procedents dels diversos camps d'estudi.

El programa preveu, al matí, una ronda de presentacions breus de les diferents línies de treball que relacionen tecnologia i envelliment a càrrec dels diferents referents de la UA, mentre que, a la vesprada, s'organitzarà una sessió de treball amb usuaris per a provar els últims desenvolupaments del projecte VisuAAL. Aquest projecte consisteix en el monitoratge remot de persones grans  a través de l'ús ètic de càmeres per al suport a cuidadors en les seues tasques diàries.

La jornada comptarà amb la participació de destacats experts de la Universitat d'Alacant en diferents disciplines en l'àmbit de la tecnologia per a majors i té com a objectiu generar sinergies i promoure l'avanç científic en aquest camp cada vegada més rellevant. Entre els ponents confirmats es troben Natalia Papí, de la Càtedra Bretxa Digital Generacional; Rubén Martínez, de l'Oficina de Protecció de Dades; María Amparo Alesón, de la Universitat Permanent; Irene Ramos, de l'Observatori de Majors i Mitjans de Comunicació; Sofía García, del grup d'Atenció  Centrada en la Persona i Innovació en Resultats de Sallau; Manuel Fernández, del grup PSYBHE: Psicologia Aplicada a la Salut i Comportament Humà; Javier Esclapés, del màster en Enginyeria Biomèdica; Juan Tortosa, del grup d'investigació Salut Activitat Física Health-Tech; Aurelio López-Tarruella, de la Càtedra Metaverso UA; Daniel Ruiz, del grup Enginyeria Bioinspirada i Informàtica per a la Salut; Tamara Mujirishvili i Ana Ibáñez, del projecte europeu VisuAAL; Francisco Flórez i Pau Climent, del grup Entorns Intel·ligents per a un Envelliment Actiu i Saludable (AmI4AHA), Alfonso Soler, de l'Associació Gerontològica del Mediterrani, i Juanjo Montesinos, de l'Oficina de Transferència dels Resultats de la Investigació (OTRI).

A la vesprada, s'organitzarà una sessió amb usuaris per a validar els últims desenvolupaments del projecte visuAAL en el monitoratge remot de persones grans per a donar suport a les tasques dels cuidadors mitjançant l’ús de càmeres d'una forma ètica.

La Universitat d'Alacant és una institució acadèmica avançada en la generació de coneixement i en la formació de professionals altament qualificats en diversos camps del saber. Compromesa amb la investigació, la docència de qualitat i el servei a la societat, la UA impulsa iniciatives com aquestes jornades per a fomentar l'avanç en tecnologies assistives per a persones grans i dependents.

Pujar