elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d'Alacant posa en marxa una app mòbil per a compartir cotxe

La Universitat d'Alacant posa en marxa una app mòbil per a compartir cotxe
La Universitat d'Alacant posa en marxa una app mòbil per a compartir cotxe
  • L’objectiu és fomentar la mobilitat sostenible, estalviar despeses econòmiques i de temps i afavorir la interacció de la comunitat universitària

  • La iniciativa cobreix una demanda ja tradicional al campus per a desplaçaments de curt i mitjà abast

La Universitat d’Alacant posa a la disposició de tota la comunitat universitària l’aplicació Hoop Carpool per a compartir cotxe en els seus desplaçaments diaris i promoure la mobilitat sostenible.

La posada en marxa d’aquest projecte pretén facilitar a tots els estudiants i treballadors la possibilitat de conèixer gent que visca i treballe o estudie a prop, perquè puguen compartir cotxe en els seus desplaçaments del dia a dia. I d’aquesta manera compartisquen despeses, estalvien temps i eviten emissions contaminants.

L’eina dóna resposta a les peticions arreplegades en  diferents instàncies de la Universitat com el Vicerectorat d’Infraestructures i el d’Estudiants, així com  les delegacions estudiantils de les facultats, per a disposar d’una aplicació de carpooling. La Universitat d’Alacant compta amb una àmplia demanda d’estudiants de tota la província, i per això tradicionalment s’ha detectat una alta dependència del vehicle privat per les distàncies i, en alguns casos, per les insuficients connexions de transport públic. És per això, tal com assegura el vicerector d’Infraestructures, Sostenibilitat i Salut Laboral de la UA, Salvador Ivorra, que s’ha decidit implementar aquesta eina “amb la qual s’incrementa l’ocupació dels vehicles amb el consegüent estalvi de despeses; es facilita la mobilitat i per tant s’afavoreix l’estalvi de temps i es millora la vida d’estudiants i treballadors i, a més, en línia amb el nostre compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, contribuïm a reduir l’impacte mediambiental derivat del trànsit rodat”.

Impacte esperat

Cada dia es produeixen 36.200 desplaçaments amb cotxe per a acudir a estudiar o treballar a la Universitat d’Alacant.

Aquest projecte incidirà en els desplaçaments universitaris i reduirà cada dia 109 cotxes en carretera, és a dir, 27.950 desplaçaments menys a l’any, s’aconseguirà un estalvi d’emissions de 152.000 kg de CO2 anuals i els usuaris compartiran despeses, la qual cosa generarà un estalvi de més de 271.500 euros anuals i s’estalviaran més de 325.800 hores a l’any.

Benefici per a la ciutadania

Gràcies a l’acord signat entre Hoop Carpool i la Universitat d’Alacant, l’aplicació estarà a l’abast de tota la comunitat universitària, que podrà accedir a la reserva dels trajectes a través de l’app de Hoop Carpool de manera gratuïta (sense comissions), tan sols compartint despeses entre si (passatgers paguen a conductors). Al seu torn, els conductors rebran un 20% extra de recompensa, que cobrirà Hoop Carpool com a oferent del servei.

Com explica Ivorra, “n’hi haurà prou amb descarregar-se i registrar-se en l’aplicació i introduir el codi assignat per a la comunitat universitària:  #UA-21SA”

 

Pujar