elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d'Alacant dona material informàtic usat a entitats socials i centres educatius

La Universitat d'Alacant dona material informàtic usat a entitats socials i centres educatius
  • El programa UA Reutilitza ofereix una nova vida útil a ordinadors, projectors o pissarres tàctils entre altre material

La Universitat d’Alacant, a través de l’Oficina Ecocampus de Gestió Ambiental, ha posat en marxa el programa UA Reutilitza, que promou la reutilització d’equips informàtics, mobiliari i altre equipament propi que encara té vida útil i pot ser reutilitzat per a la mateixa finalitat per a la qual va ser dissenyat.

Aquesta iniciativa, que funciona des de fa més de vint anys a la universitat, ara s’ha obert a la societat perquè se’n puga beneficiar el major nombre de destinataris possible. Amb aquesta intenció, el mes de març es va publicar una convocatòria de cessions a través de la qual 51 entitats es beneficiaran del material reutilitzat de la Universitat d’Alacant.

Divuit centres escolars i trenta-tres entitats sense ànim de lucre han començat ja a rebre ordinadors, videoprojectors, retroprojectors de transparències i pissarres tàctils per a donar-hi una segona vida útil.

El vicerector d'Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral, Salvador Ivorra, ha destacat que la iniciativa «respon als valors de la Universitat d’Alacant i al seu Pla de Responsabilitat Social. D’aquesta manera hem aconseguit reduir les deixalles tecnològiques generades per la UA i allargar la vida del material, al mateix temps que col·laborem amb altres entitats que els necessiten».

En total es cediran 225 ordinadors que han sigut revisats i optimitzats pel Servei d’Informàtica de la Universitat d’Alacant i una quantitat diversa de videoprojectors, retroprojectors de transparències i pissarres tàctils que han sigut recuperats perquè els reutilitze la Unitat de Suport a la Docència.

Pujar