elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un seminari amb experts de Nacions Unides analitza en la Universitat d'Alacant la 'Seguretat i protecció en la llar'

Un seminari amb experts de Nacions Unides analitza en la Universitat d'Alacant la 'Seguretat i protecció en la llar'
  • La trobada virtual organitzada per la Càtedra de Transformació del Model Econòmic en col·laboració amb el Grup Assessor del Mercat Immobiliari de Nacions Unides tindrà lloc el pròxim dimecres

La Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la Universitat d’Alacant organitza un seminari virtual juntament amb el Grup Assessor del Mercat Immobiliari (REM) de la Comissió Econòmica de les Nacions Unides per a Europa (UNECE) sota el títol «Seguretat i protecció en la llar».

La trobada virtual, que reunirà diferents experts de Nacions Unides, tractarà la necessitat d’unificar els sistemes de prevenció d’incendis –d’acord amb la normativa proposada i aprovada en l’ONU–, el canvi demogràfic i com adaptar els habitatges a les persones de major edat.

El contingut del seminari resulta d’un interès especial per a professionals i estudiants de l’àmbit del desenvolupament urbanístic i del disseny i construcció d’habitatges, a més de funcionaris públics i qualsevol persona interessada en la matèria. El seminari es desenvoluparà en anglès i és gratuït. Per a participar-hi, és necessari inscriure’s en aquest enllaç.

Les xifres indiquen que cada any es produeixen més de 3 milions d’incendis a tot el món que causen 150.000 morts la major part d’aquests es produeixen en llars residencials i les previsions assenyalen que, a causa de l’augment de la població mundial –previst per a 9.800 milions de persones l’any 2050– el risc que aquesta problemàtica augmente és significatiu.

El seminari que organitza la Càtedra de Transformació del Model Econòmic de la Universitat d’Alacant tracta aquestes qüestions a través d’estudis fets per experts i de les indicacions de la ONU referent a això.

La trobada comptarà amb la intervenció de Gary Strong, de la Royal Institution of Chartered Surveyors –un organisme professional que promou i fa complir els més alts estàndards internacionals en la valoració, la gestió i el desenvolupament de terrenys, immobles, construcció i infraestructura–, qui exposarà les precaucions senzilles que es poden tenir en compte en les llars, els plans d’evacuació personal i com la col·laboració internacional està ajudant a reduir aquest risc.

Lisa Worth informarà els participants sobre les polítiques d’UNECE d’adaptació dels habitatges a les necessitats de les persones majors, incloses persones amb demència, i proporcionarà informació sobre les activitats més rellevants de la Comissió Econòmica de les Nacions Unides per a Europa.

Durant el seminari també es presentarà la investigació de Bill Halsall i Rob MacDonald de la Universitat de Moores de Liverpool sobre «Dissenys per a la demència». Un treball en tres publicacions que es podrà descarregar després del seminari i que compta amb un projecte de demostració anomenat «Casa de Chris i Sally». Una casa adaptada d’acord amb les recomanacions de la investigació per a persones amb demència.

La investigació que serà presentada en el seminari inclou seccions sobre l’àmbit públic, el disseny urbanístic i les construccions privades, que mostren com a dissenys més inclusius poden generar molts beneficis tant dins com fora de la llar per als residents, els seus cuidadors i famílies, i també per a la comunitat.

Pujar