elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El projecte ‘Tot el que veus és art' guanya el concurs per a programar la Sala C de la Llotja

El projecte ‘Tot el que veus és art' guanya el concurs per a programar la Sala C de la Llotja
    MÉS FOTOS
    El projecte ‘Tot el que veus és art' guanya el concurs per a programar la Sala C de la Llotja - (foto 2)
    El projecte ‘Tot el que veus és art' guanya el concurs per a programar la Sala C de la Llotja - (foto 3)
    El projecte ‘Tot el que veus és art' guanya el concurs per a programar la Sala C de la Llotja - (foto 4)

    Artistes jóvens, de mitjana carrera i de llarga trajectòria, crítics d'art, comissaris i col·leccionistes, nascuts o residents en la Comunitat Valenciana, i alacantins en la diàspora, formaran part del projecte 'Tot el que veus és art' que a partir de l'any que ve es podrà veure en la Sala C de la Llotja del Peix d'Alacant.

    'Tot el que veus és art' de Pilar Tébar i José Luis Martínez és el projecte seleccionat dins de la convocatòria 365 dies ALC del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i en la que col·labora l'Ajuntament d'Alacant.
    El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha explicat que "el jurat de la convocatòria 365 dies ALC ha seleccionat per unanimitat, el projecte presentat pels historiadors Pilar Tébar i José Luis Martínez, per a programar durant un any una de les sales de la Llotja del Peix d'Alacant".

    Per la seua banda el regidor de cultura de l'Ajuntament d'Alacant, Daniel Simón, ha declarat que "estem molt contents amb el resultat d'esta convocatòria conjunta del Consorci i l'Ajuntament. Ajuda a definir el paper de la Sala C de La Llotja com a lloc d'exposició permanent de l'art contemporani, mirant a Alacant i més enllà. Una inversió de 40.000 € de la Generalitat en la Ciutat que obri les portes de la Llotja a 49 artistes, la majoria alacantins. Esta convocatòria amb jurat professional que complix els codis de bones pràctiques del sector, igual que altres de similars que també convoquem des de l'Ajuntament, han canviat radicalment la forma de programar en les nostres sales. La transparència ha substituït a l'opacitat i la participació oberta a criteris impositius."

    El jurat encarregat de seleccionar els projectes per a 365 dies ALC ha estat compost per Juan García Sandoval (a proposta d'AVCA), museòleg, crític d'art i conservador de museus; Vicent Fibla Saragossa, director del Pati, Centre d'Art Terres de l'Ebre (a proposta d'AVVAC); Alicia Ventura Borda, historiadora de l'art, gestora cultural i comissària independent (a proposta de l'Ajuntament d' Alacant) i José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (en delegació de la directora general de Cultura i Patrimoni).

    Pérez Pont ha afegit que "amb este projecte s'inicia una nova etapa per al Consorci de Museus a Alacant, en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat, en la qual estem posant les institucions públiques al servici de la cultura i no al contrari".

    "El fi últim d'estes convocatòries és contribuir a la professionalització del sector artístic de la Comunitat Valenciana, democratitzar la cultura, renovant els processos de selecció de manera que garantim la igualtat d'accés a les programacions dels museus i sales d'exposicions públiques" ha explicat el director del Consorci de Museus.

    Pérez Pont ha destacat així mateix que "concretament 365 dies permet el desenrotllament d'un projecte artístic complet de manera que les distintes exposicions així com les activitats paral·leles que es realitzen estiguen vinculades per un fil conductor entorn d'un pensament o paradigma plantejat".

    El director del Consorci de Museus ha fet insistència en què "programar una sala d'exposicions durant un any és una oportunitat per al creixement professional del sector artístic i cultural de la Comunitat".
    Daniel Simón també ha volgut destacar que "estes inversions del Consorci comencen a pal·liar la desigualtat territorial d'inversions que ha patit Alacant. És el camí. Necessitem un tracte just d'inversions de la Conselleria per a aconseguir una programació digna d'Alacant donat l'espoli que va patir el pressupost de la regidoria".

    'Tot el que veus és art' és un cicle expositiu concebut com un viatge a través de diferents manifestacions artístiques en què, en cada parada o estació descendiran i pujaran noves formes d'expressió.

    Intervindran artistes, crítics d'art, comissaris o col·leccionistes, majoritàriament de la Comunitat Valenciana i alacantins en la diàspora. Concretament s'exhibix l'obra de 49 artistes dels quals 41 són nascuts o residents en la província d'Alacant.

    La investigació i creació a través de diferents disciplines i temàtiques, les noves tendències de l'art urbà, la creativitat portada a l'àmbit domèstic i la programació d'una sèrie d'activitats paral·leles donen estructura a este projecte que es compon de quatre exposicions col·lectives. La primera d'elles es dedicarà al videoart i a la instal·lació; la segona se centrarà en la representació de l'home i especialment en el retrat, la tercera reunirà perspectives amb el paisatge com a protagonista i la quarta estarà dedicada a la cultura urbana.

    Participaran en el projecte artistes de mitjana i de llarga trajectòria com Eugenio Ampudia, Álex Francés, Solimán López, Antonio Ortuño, Daniel G. Andújar, José Cerezo, Mira Bernabeu, Carlos Balsalobre, Amparo Garrido, Paco López Gómez o Rosell Meseguer; així com jóvens creadors com Agustín Serisuelo, Alicia Lamarca, Ana Esteve, Antonio Samo, Art al Quadrat, Cayetano Ferrández, Chiara Sgaramella, Cristina Ferrández, David J García, Dayra Madrona, Gertrudis Rivalta, a més de Helena Llopis, Ivan Carbonell, Jennifer-Virginia Rotter, José Javier Román, Kaufman, La ortopedia del manco, Lola Ureña, Manuel A. Velandia, Marco Ranieri, Mercedes Fittipaldi, Míriam Martínez Guirao, Olga Diego, Omar Arráez, Pablo Bueno, Paco Candela, Paco Valverde, Patricia Gómez, Rate López, Rubén Fresneda, Radioboy, Salvador Gómez, Samuel Cano, Santiago Delgado, Sento Muntaner, Valiente Verde, Víctor Cámara i Alejandro Martínez.

     

    Pujar