elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pérez Garijo: 'La solidaritat ens ajuda a avançar en justícia social'

Pérez Garijo: 'La solidaritat ens ajuda a avançar en justícia social'
  • La consellera de Cooperació ha assistit a la presentació de la campanya 'Un euro, llavor de solidaritat', que es renova amb Open Arms per a continuar salvant vides a la Mediterrània

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha destacat que "la solidaritat ens ajuda a avançar en justícia social", a més de recordar que "tots hem sigut i som migrants".

La consellera de Cooperació ha assistit a la presentació de la campanya 'Un euro, llavor de solidaritat: Salvem vides a la Mediterrània' d'Escola Valenciana i en la qual la Generalitat col·labora un any més.

L'acte, que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta d'Escola Valenciana, Elionor Ortolà, i la responsable d'educació de Proactiva Open Arms, Ángeles Schajer, s'ha realitzat en el Col·legi d'Educació Infantil i Primària Enric Valor d'Alacant, coincidint amb la celebració del Dia de la Pau.

Durant la presentació de la campanya als més xicotets, la consellera ha posat en valor el treball que realitza Escola Valenciana "en la construcció d'aqueixa cultura de la cooperació que es mou, creix i està plena de vitalitat i il·lusió".

Així mateix, la consellera ha apel·lat al paper de l'educació "per a construir un món millor a través de valors fonamentals com la solidaritat i la cooperació".

Pérez Garijo ha assenyalat que "és una molt bona notícia que la campanya solidària d'enguany se centre de nou, amb la implicació i compromís dels centres educatius de la Comunitat, a salvar vides en la Mediterrània", i ha afegit que la tasca que realitza Open Arms és "impressionant", rescatant vides cada dia.

En aquest sentit, Pérez Garijo ha recordat que, "igual que l'Open Arms rescata vides al Mediterrani cada dia, el port d'Alacant va permetre en 1939 que moltes persones se salvaren gràcies al vaixell Stanbrook", al mateix temps que ha apuntat que "ara ens toca a nosaltres ser terra d'acolliment".

"Són moltes les persones que intenten arribar a Europa des de l'altre costat de la Mediterrània buscant un present i un futur millor, fugint dels problemes i conflictes que viuen als seus països d'origen".

La consellera de Cooperació ha volgut celebrar el Dia de la Pau referint-se també a la importància dels ODS i l'Agenda 2030 en la nostra acció de govern "perquè hem d'aconseguir una millora econòmica, social i ambiental a tot el món, un canvi en la manera de fer les coses, mirant al món de manera diferent i solidària".

Per la seua part, la vicepresidenta d'Escola Valenciana, Elionor Ortolà, ha destacat la importància d'aquesta campanya: "Euro a euro fem molt. I volem donar tot el nostre suport i agraïment a Open Arms i al treball que fan salvant vides".

La representant d'Open Arms, Angeles Schajer, ha explicat a l'alumnat de l'IES Enric Valor el dia a dia del vaixell rescatant persones i també cadàvers a la Mediterrània, i ha relatat les terribles condicions que viuen els migrants també quan arriben a terra".

'Salvem vides a la Mediterrània'

Aquesta campanya, en la qual col·labora la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, s'orienta a conscienciar a l'alumnat sobre la crisi migratòria que viu la Mediterrània i el drama que suposa la pèrdua de vides en la mar sota el lema 'Salvem vides a la Mediterrània'.

Cada estudiant pot fer una aportació d'un euro a aquesta iniciativa i els diners recaptats es destinaran a promoure la tasca de l'ONGD Proactiva Open Arms.

Des de setembre de 2015 a gener de 2020 Open Arms ha aconseguit salvar a 60.150 persones, donant-les l'oportunitat d'arribar a terra ferma després d'emprendre el viatge més perillós de les seues vides en mar oberta. L'ONGD és una organització no governamental i sense ànim de lucre que té com a principal missió protegir amb la seua presència en la mar a aquelles persones que intenten arribar a Europa fugint de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa.

Pujar