elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El pecado mortal de Madame Campoamor arriba al Paranimf de la UA la setmana vinent

El pecado mortal de Madame Campoamor arriba al Paranimf de la UA la setmana vinent
  • Aquesta obra teatral de Mario Hernández, guanyadora del Premi Teatre Calamonte Joven al millor text teatral 2019, es representarà el pròxim dijous

 

L’obra teatral del dramaturg, director i actor Mario Hernández El pecado mortal de Madame Campoamor, arriba al Paranimf de la Universitat d’Alacant, una representació que podrà veure’s el pròxim dijous 14 d’octubre, a les 19 hores.

La representació posarà sobre l’escenari un viatge al record, a la memòria i a la lluita, de Clara Campoamor, precursora del vot femení a Espanya i pionera per la lluita de la igualtat en la política i la societat espanyoles, quan es compleixen 90 anys del vot femení a Espanya. Aquesta obra va obtenir el Premi Teatre Calamonte Joven al millor text teatral 2019.

La capacitat del Paranimf serà d’un màxim de 75% i estarà subjecta a les mesures sanitàries vigents en el moment de la realització de cada espectacle. Les entrades i les invitacions estan disponibles en veu.ua.es/entradas.

Sinopsi

Estem al començament dels anys 70, i una dona afronta els seus últims dies. En una nit tan nostàlgica de la pàtria perduda com qualsevol altra , sense ja a penes poder moure’s del llit, Clara rep la inevitable visita de la Mort, transfigurada a imatge i semblança de la seua rival política Victoria Kent. Ha arribat l’hora d’emprendre l’últim viatge. Però abans, «Victoria» farà a Clara repassar aquells anys crucials on ella va tenir un paper fonamental: la proclamació de la República, l’aprovació del vot femení, l’esclat de la Guerra Civil…Un viatge a la memòria i el cor de Clara Campoamor, un somni oníric a mig camí entre El Mag d’Oz, el teatre radiofònic i el reportatge documental. Una obra per a veus i records sobre les dones que van lluitar per la justícia i la igualtat.

Fitxa artística:

Irene Coloma: Victoria Kent / Natalie

José Fernández: Antoinette / Diputats Buylla, Juarros i Santos / Periodista / Veus

Mario Hernández: Científic / Besteiro / Veus

Elena Rey: Clara Campoamor

Mario Hernández: Direcció & Text

HERNÁNDEZ & FERNÁNDEZ – Diseño & Espai Sonor

Pujar