elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Parc Científic de la UA uneix Meditarranean Algae i EIEH Institute al seu ecosistema innovador

El Parc Científic de la UA uneix Meditarranean Algae i EIEH Institute al seu ecosistema innovador
  • Les dues empreses naixen del talent que es genera a la Universitat d’Alacant i eleven a més de 30 el nombre d’empreses del PCA

  • Mediterranean Algae és una startup dedicada al cultiu d’algues autòctones del Mediterrani en terra ferma i EIEH Institute, una spin-off de la UA compromesa amb la salut a través de l’esport

MÉS FOTOS
El Parc Científic de la UA uneix Meditarranean Algae i EIEH Institute al seu ecosistema innovador - (foto 2)
El Parc Científic de la UA uneix Meditarranean Algae i EIEH Institute al seu ecosistema innovador - (foto 3)
El Parc Científic de la UA uneix Meditarranean Algae i EIEH Institute al seu ecosistema innovador - (foto 4)

Amparo Navarro, rectora de la Universitat d’Alacant (UA) i presidenta de la Fundació Parc Científic d’Alacant (PCA) i María Jesús Pastor, vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica juntament amb la gerent del PCA Olga Francés, han rubricat els contractes pels quals les empreses Mediterranean Algae i l’European Institute of Exercise and Health (EIEH Institute) s’uneixen a l’ecosistema innovador del Parc Científic de la Universitat d’Alacant.

Per part de les empreses, han signat Yago Sierras, administrador únic de Mediterranean Algae al costat dels seus companys i socis Silvia Antón, oceanògrafa i ecòloga marina, Guille del Barco, biocenòleg i responsable d’Investigació i Desenvolupament en l’empresa i Alejandro Simón, tècnic superior en Aqüicultura i per part de l’EBT sorgida de la UA, EIEH Institute, el seu administrador únic, Alejandro Martínez.

Amb aquestes noves vinculacions, l’ecosistema innovador del Parc Científic de la Universitat d’Alacant suma ja més de 30 empreses compromeses amb la innovació, el coneixement i el talent que emana de la Universitat. La rectora de la UA, Amparo Navarro, va assenyalar en aquest sentit que «el Parc Científic de la UA és ja una realitat consolidada, un agent determinant per al desenvolupament i la consolidació d’empreses sorgides de la nostra Universitat i una eina fonamental per a afavorir els processos d’innovació de les companyies principals del nostre entorn».

Mediterranean Algae és una empresa emergent alacantina dedicada al cultiu de macroalgues autòctones del Mediterrani en terra ferma. La seua tecnologia innovadora els permet obtenir biomassa i compostos bioactius d’un alt valor afegit per a diferents aplicacions com l’alimentació humana, biofertilitzants i cosmètics.

Mediterranean Algae ha sigut beneficiària del Fons Europeu de Desenvolupament Regional l’objectiu del qual és potenciar la investigació, el desenvolupament tecnològic i la innovació, i gràcies al qual ha fet un projecte d’innovació en el cultiu d’algues autòctones del Mediterrani per a donar suport a la creació i la consolidació d’empreses innovadores. A més, també va ser guanyadora de l’última edició dels premis Impuls organitzats per la Universitat d’Alacant. 

Yago Sierras, després de la signatura de la vinculació al PCA va manifestar que «l’empresa està formada per un equip jove i multidisciplinari, idealista i amb l’objectiu de contribuir a la descarbonització del planeta, que apostem pel començament de models de producció més sostenibles per a fer viable el futur de les generacions futures».

EIEH Institute és una empresa derivada de la UA, guanyadora del premi Impuls de la UA en l’última edició, centrada en l’assessorament cientificotècnic que comprèn l’avaluació, l’estudi, l’anàlisi i la valoració de les capacitats físiques i fisiològiques a individus o col·lectius i la millora de la condició física i/o salut a través de proves físiques o test de laboratori.

A més, EIEH Institute aposta per la internacionalització de futbolistes mitjançant programes de tecnificació innovadors en la seua «Football Academy».

Pujar