6 de juny de 2020 6/6/20

Una nova càtedra de la UA aprofundirà en mecanismes d'inclusió social per a persones amb discapacitat

Una nova càtedra de la UA aprofundirà en mecanismes d'inclusió social per a persones amb discapacitat - (foto 1)

  La Universitat d'Alacant (UA) ha engegat una nova càtedra amb l'objectiu d'estudiar i investigar sobre els mecanismes que puguen millorar les capacitats d'inclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual.

  Aquest nou espai s'ha formalitzat aquest matí amb la signatura d'un conveni entre la institució educativa, l'associació APSA i Aigües Municipalizadas d'Alacant, que invertirà 30.000 euros anuals dins del seu programa de responsabilitat social.

  La col·laboració s'emmarca en els projectes d'innovació social que la UA desenvolupa a través dels seus programes específics de Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+I). Ara, aqueixa recerca científica permetrà desenvolupar solucions i serveis innovadors d'intervenció en col·lectius de diversitat funcional.

  El rector de la UA, Manuel Palomar, ha explicat que la càtedra té per objectiu “convertir-se en un nucli de reflexió, debat i recerca en el camp de la inclusió social”. Per a açò, es va a dissenyar un programa formatiu, així com diferents accions de divulgació i recerca, que contribuïsquen a la millor formació de coneixements d'aquesta matèria.

  Per la seua banda, la professora de la UA María Dolores de Juan, directora de la càtedra de nova creació, ha detallat que centraran els seus esforços en tres línies de treball: la docència, la recerca i la formació, totes elles sempre en coordinació amb el vicerectorat de Responsabilitat Social.

  Precisament la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez, ha destacat que “va a servir per a enfortir i impulsar la formació continuada de persones amb diversitat funcional que resulte d'utilitat per a millorar la seua inclusió social en tots els aspectes”.

  Finalment, la presidenta de APSA, Isabel Manero, s'ha mostrat “il·lusionada per una iniciativa que segur que tindrà continuïtat i que connecta una mica més a la Universitat d'Alacant amb la societat”.

  Pujar