elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amb motiu del Dia Mundial del Rock, l'Aula de Cinema i Audiovisual de la UA organitza la conferència 'Plagios en el Rock'

Amb motiu del Dia Mundial del Rock, l'Aula de Cinema i Audiovisual de la UA organitza la conferència 'Plagios en el Rock'
  • El coordinador de l’Aula, Israel Gil, presentarà alguns dels casos més curiosos i sonats de plagis de la història del rock

El pròxim dimarts 13 de juliol es commemora el Dia Mundial del Rock i amb aquest motiu l’Aula de Cinema i Audiovisual de la UA organitza la conferència «Plagios en el Rock», que serà impartida pel coordinador de l’Aula, Israel Gil, a les 12 hores a la Sala Aifos (Edifici de Filosofia i Lletres III) del Campus de Sant Vicent, amb entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Israel Gil presentarà alguns dels casos més curiosos i sonats de plagis de la història del rock, entre els quals es troben el del rocker que va ser acusat de plagiar-se a si mateix, el del qui va haver de pagar una indemnització de 1’6 milions de dòlars o la cançó que va ser acusada de plagi i, al mateix temps, va ser plagiada.

El coordinador de l’Aula de Cinema i Audiovisual de la UA també és col·laborador de la revista Ruta 66, on escriu crítiques de rock i de cine, i ha impartit en nombroses ocasions el taller «Anys seixanta i setanta, el rock n’roll segons els seus millors intèrprets».

L’Aula de Cinema i Audiovisual de la Universitat d’Alacant va començar l’activitat l’any 1997. En la seua voluntat d’estendre la cultura cinematogràfica, organitza activitats que inclouen cicles de pel·lícules (tant al Campus com a les diferents seus i aules universitàries) conferències, seminaris, etc. Els títols que engloben la Filmoteca UA serveixen de suport a la docència i estan al servei de la investigació. L’Aula també disposa d’una selecta biblioteca.

A partir del curs 2021/2022 l’Aula de Cinema i Audiovisual presta una atenció especial a l’accessibilitat de la cultura audiovisual per a persones amb dèficit visual o auditiu, com també a la traducció interlingüística de les produccions audiovisuals.

Pujar