elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Medi Ambient inicia el 26 d'octubre, la II Campanya per al Control de Espècies Exòtiques Invasores

Medi Ambient inicia el 26 d'octubre, la II Campanya per al Control de Espècies Exòtiques Invasores
  MÉS FOTOS
  Medi Ambient inicia el 26 d'octubre, la II Campanya per al Control de Espècies Exòtiques Invasores - (foto 2)

  La Regidoria de Medi Ambient Urbà engega la II Campanya de Voluntariat Ambiental per al control de les Espècies Exòtiques Invasores, en el nostre terme municipal enfocada al control del Galápago de Florida en les nostres zones humides, com la llacuna de Fontcalent, en les rodalies del centre penitenciari, espai que la Regidoria de Medi ambient Urbà elevara al ple d'octubre perquè siga declarat Paratge Natural Municipal. 

  El Galápago de Florida és de grandària mitjana i es pot diferenciar clarament per la seua taca prominent a cada costat del cap, el colorit del qual difereix segons les subespècies, de color roig en l'espècie denominada Trachemysscripta elegans, i groc en les Trachemys scriptascripta i en la Trachemys scripta troostii. Es tracta d'una de les 100 espècies exòtiques invasores més perjudicials i malgrat que, en el cas de la  Trachemys scripta elegans la seua importació està prohibida des de 1997 per la Unió Europea, durant anys s'han estat alliberant exemplars en la naturalesa.

  El regidor de Medi ambient Urbà, Víctor Domínguez, recorda que "l'objectiu d'aquesta iniciativa és contribuir a una major conscienciació social i a un millor coneixement científic sobre aquestes espècies i els seus efectes nocius".

  La campanya s'iniciarà el dijous 26 d'octubre a les 16:30 hores, amb el taller de reparació de nanses en la llacuna de Fontcalent i la instal·lació de les mateixes en la làmina d'aigua. El dissabte 28 d'octubre, a partir de les 11:00 hores, els voluntaris s'encarregaran de la recollida de les nasnses, pesat i marcat del Galápago autòcton i la seua posada en llibertat. 

  El resultat de les primeres jornades que es van realitzar a mitjan de juny en les llacunes de Rabassa van concloure amb la recollida de quatre Galápagos Leprosos espècie de tortuga autòctona que van ser pesades, mesurades, marcades i retornades a la llacuna. La vintena de voluntaris van arreplegar, també, mitja dotzena de Crancs Americans (Procambarusclarkii), una Espècie Exòtica Invasora, que acaba amb el cranc autòcton provoca i disminueix la presència d'amfibis en devorar els seus ous. Destacar que els participants van albirar Galápagos de Florida, però cap exemplar es va introduir en les nanses.

  Per a participar en l'activitat cal reservar plaça en l'adreça de correu electrònic  voluntariadoambiental@alicante.es.

   

  Pujar