elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'ofrena més antiga d'Espanya torna als carrers d'Alacant

L'ofrena més antiga d'Espanya torna als carrers d'Alacant
  • Més de 10.000 persones lliuren els seus rams a la Verge del Remei en dues jornades marcades per les pluges que van obligar a suspendre una part del primer dia

L'espera ha estat llarga, però la Verge del Remei va rebre entre ahir i abans d'ahir l'afecte de tots els alacantins. L'ofrena més antiga d'Espanya va tornar als carrers d'Alacant, en dues jornades atípiques i va reunir més de 10.000 persones.

Els Fogueres van poder celebrar, amb un any de retard, el 80 aniversari de la seva ofrena i lliurar els seus rams que van formar un tapís amb coloms de la pau. Pau, entre altres coses com a salut, va ser el que les belleses del foc d’Alacant van demanar a la Verge en les seves intervencions abans d'ofrenar.

Aquesta ofrena ha estat històrica per les seves anècdotes. El dia 21, que desfilaven les comissions fins al número 46, va haver de suspendre's prop del final per un episodi d'intenses pluges i vent. Per això, s'han cancel·lat també els premis d'ofrena, perquè la pluja va enxampar a diverses comissions desfilant i va destrossar els seus arranjaments florals.

Ahir, 22 de juny, la desfilada va començar una hora abans del que es preveu perquè poguessin desfilar les comissions afectades, des del número 34.

Van tancar l'ofrena els belleses del foc d'Alacant, Marina i Valeria, i les seves dames d’honor, amb la presidenta de la Federació dels Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco; el regidor de Festes, Manuel Jiménez; la vicealcaldessa, Mª Carmen Sánchez i membres de la Federació. Com és habitual, ho van fer acompanyades de les representants de les festes germanes.

Valeria i les seves dames haurien d'haver ofrenat el dimarts, però al no ser possible ho va fer just abans del seu bellesa adulta, per la qual cosa es va oferir una estampa única de les dues belleses del foc compartint aquest emotiu acte.

MÉS FOTOS
L'ofrena més antiga d'Espanya torna als carrers d'Alacant - (foto 2)
L'ofrena més antiga d'Espanya torna als carrers d'Alacant - (foto 3)
L'ofrena més antiga d'Espanya torna als carrers d'Alacant - (foto 4)
L'ofrena més antiga d'Espanya torna als carrers d'Alacant - (foto 5)
L'ofrena més antiga d'Espanya torna als carrers d'Alacant - (foto 6)
L'ofrena més antiga d'Espanya torna als carrers d'Alacant - (foto 7)
L'ofrena més antiga d'Espanya torna als carrers d'Alacant - (foto 8)
Pujar