elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'IUACA de la Universitat d'Alacant, la Càtedra de l'Aigua de la Diputació Provincial d'Alacant i CAMPUSHABITAT5U tracten el valor de l'aigua

L'IUACA de la Universitat d'Alacant, la Càtedra de l'Aigua de la Diputació Provincial d'Alacant i CAMPUSHABITAT5U tracten el valor de l'aigua
  • Especialistes en aprofitament de l’aigua en els seus aspectes econòmic, agronòmic i ambiental participen amb les seues experiències

L’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals (IUACA) de la Universitat d’Alacant, dins del projecte CAMPUSHABITAT5U, i la Càtedra de l’Aigua de la UA i la Diputació Provincial d’Alacant organitzen la jornada Dia Mundial de l’Aigua: «El valor de l’aigua», activitat prevista per a la vesprada del dilluns 22 de març de 2021.

«El valor de l’aigua» és el motiu escollit per Nacions Unides, que ha llançat la campanya #Water2em per a conèixer el significat que té l’aigua per al planeta. L’objectiu és trobar les millors solucions que n’asseguren la conservació i la protecció. En aquesta línia, a partir de les 16.00 hores, amb inscripció prèvia i a través de Google Meet, experts en els àmbits economicofinancer, agronòmic i ambiental revisaran el valor de l’aigua des d’aquests tres enfocaments.

Després de la presentació de la jornada per Joaquín Melgarejo, director de l’IUACA i professor de la UA, el professor de la Universitat d’Alcalá de Henares, Alberto del Villar García, impartirà la ponència «La valoración económica del agua». Del Villar hi aprofundirà en els aspectes economicofinancers de l’aigua com són la tarifació o l’anàlisi de cost-benefici.

«La valoración agronómica del agua», a càrrec de Mariano Soto García, professor de la Universitat Politècnica de Cartagena i secretari general de la Comunitat de Regants del Camp de Cartagena, explicarà la gran tasca de tecnificació empresa al Camp de Cartagena i com els ha permès optimitzar l’aigua. Soto se centrarà en el valor de l’aigua per a l’obtenció de productivitat agronòmica.

Els esforços en depuració i reutilització de l’aigua són alguns dels aspectes que entren dins del context de l’aigua com a recurs ambiental. Per a parlar-ne participarà el biòleg i professor de la UA Andreu Bonet Jornet amb la conferència «La valoración ambiental de los ecosistemes».

Per a inscripcions, la inscripció, indicant nom i cognoms en patricia@ua.es.

Pujar