18 de novembre de 2019 18/11/19

L’espectacle familiar ‘Alicia y las ciudades invisibles’ arriba al Teatre Arniches

L’espectacle familiar ‘Alicia y las ciudades invisibles’ arriba al Teatre Arniches - (foto 1)
  • ‘Alicia y las ciudades invisibles’ tindrà lloc al Teatre Arniches el dissabte 2 de novembre a les 19.00 hores

  • L’espectacle és una creació de Jesús Nieto basada lliurement en ‘Alícia al país de les meravelles’, de Lewis Carroll

L’Institut Valencià de Cultura a Alacant presenta aquest cap de setmana l’espectacle familiar ‘Alicia y las ciudades invisibles’, d’Onírica Mecánica en coproducció amb Teatro Romea TCM. L’espectacle, a cavall del teatre, la dansa i els audiovisuals, tindrà lloc al Teatre Arniches el dissabte 2 de novembre a les 19.00 hores.

Alicia s’avorreix. De sobte escolta els passos d’un conill i decideix seguir-lo fins al seu cau. Alicia travessa la porta a un enigmàtic món en el qual no existeix el temps i res és el que sembla. Allí s’endinsarà entre dubtes, anhels, preguntes, pors i misteris en un recorregut iniciàtic per les ciutats invisibles, territoris imaginaris poblats per éssers estranys i uns quants monstres.

Jesús Nieto, sota el nom d’Onírica Mecánica, construeix mons poètics-mecànics-imaginaris per a tots els enamorats de les coses extraordinàries. Onírica Mecánica ha mostrat les seues creacions en els principals festivals i programacions de més de 25 països.

‘Alicia y las ciudades invisibles’ és un muntatge de la companyia Onírica Mecánica que va rebre el premi a la proposta més innovadora a la Fira de Titelles de Lleida 2018. Amb aquesta obra, la companyia ha visitat nombrosos escenaris com el Teatre Barakaldo (Biscaia), Azkuna Zentroa (Bilbao), Centre Dramàtic Nacional (Madrid), Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i altres espais de Salamanca o València, entre altres.

L’espectacle ha participat en festivals com el Festival Internacional de Titelles (Granada), la Biennal de Tolosa de Llenguadoc (França), el Festival TNT (Terrassa), Madferia (Madrid), PAMS (Seül), Soy Festival Buenos Aires (Argentina), i girarà al desembre per la Xina.

Altres propostes de cap de setmana

El dijous 31 d’octubre l’Arniches oferirà dues projeccions, a les 18.00 i a les 20.00 hores, d’‘El silencio’ (1963), d’Ingmar Bergman, dins del cicle ‘Clàssics Filmoteca’.

El Teatre Arniches també acollirà el divendres 1 de novembre a les 20.30 hores un concert del costa-riqueny Dorian Wood, dins del cicle musical ‘Atiende Alicante’. Sota el títol de ‘Xavela Lux Aeterna’, Dorian Wood porta a terme un projecte especial amb motiu del centenari del naixement de la cantant Chavela Vargas.

Tota la programació de l’Institut Valencià de Cultura a Alacant es pot consultar en el web ‘ivc.gva.es’.

ocultar
L’espectacle familiar ‘Alicia y las ciudades invisibles’ arriba al Teatre Arniches
Pujar