elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Aula de Teatre Clàssic de la UA estrena demà "Fuenteovejuna 2040"

L'Aula de Teatre Clàssic de la UA estrena demà "Fuenteovejuna 2040"

    El Paranimf de la Universitat d’Alacant acollirà demà dimarts, 1 de juny, a les 19 hores, l’estrena de Fuenteovejunta 2040, a càrrec de l’Aula de Teatre Clàssic de la UA. Basada en una de les millors obres de Lope de Vega, aquesta representació, amb les entrades ja exhaurides, posarà sobre l’escenari una versió lliure de creació col·lectiva dirigida per Xiomara Wanden-Berghe.

    La directora de l’aula afirma que «ens recolzem en la versió que Juan Mayorga va escriure amb mestria per a la Joven Compañia, amb escenes afegides en prosa escrites pels mateixos alumnes que milloren la comprensió de l’obra. Compta amb unes sorprenents interpretacions i inclou música en directe» 

    Fuenteovejuna 2040 és honor, és el poder del personatge col·lectiu enfront d’una injustícia concreta. Ens parla de la primera dona, la protagonista, Laurencia, que en el Siglo de Oro es va rebel·lar contra els abusos del comanador, afegeix Xiomara Wanden-Berghe.

    Els alumnes de l’Aula de Teatre de la UA ens transporten a un món, any 2040, en què la Terra està inundada i Fuenteovejuna torna a succeir. Què diran els mitjans de comunicació sobre aquesta situació?.

    Pujar