elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La jutge obri judici oral a Echávarri pel cas Comerç

La jutge obri judici oral a Echávarri pel cas Comerç
  • Demana contra ell i dos assessors deu anys d'inhabilitació per a càrrec electe en un ajuntament

La jutge ha obert aquest dimarts judici oral contra Gabriel Echávarri pel cas Comerç que relaciona al exalcalde d'Alacant amb el fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç. La jutge que instrueix el cas també ha dictat obertura de judici oral contra els seus assessors Eduardo Díez i Pedro de Gea.

Els tres estan acusats d'un delicte de prevaricació i Fiscalia demana per a ells deu anys d'inhabilitació per a càrrec electe en un ajuntament. El cas va ser denunciat pel Partit Popular i Ciutadans, els qui van alertar del fraccionament d'una vintena de contractes l'el àrea de Comerç. L'import total d'aquests contractes ascendiria a 190.000 euros.

El jutjat nombre 9 d'Alacant considera que l'exalcalde és el "autor material" del delicte continuat de prevaricació i els seus dos assessors són "cooperadors necessaris". Així resa l'acte al que ha tingut accés elperiodic.com i que considera que va haver-hi fraccionament de contractes "deliberat" i "reiterat" al no tramitar-se per concurs públic.

Pujar