elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La justícia absol a l'ex alcalde d'Alacant Díaz Alperi per delictes fiscals i suborn

La justícia absol a l'ex alcalde d'Alacant Díaz Alperi per delictes fiscals i suborn
  • L'Audiència Provincial ha confirmat la sentència del Jutjat penal que absol a l'ex polític i altres tres empresaris

L'Audiència Provincial d'Alacant ha confirmat la sentència que va absoldre a l'exalcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi i a tres empresaris de delictes fiscals i suborn.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la Secció Dècima de l'Audiència Provincial d'Alacant ha confirmat la sentència del Jutjat penal 6 d'Alacant de 19 de juliol de 2019 que va absoldre a l'exalcalde d'Alacant Luis Díaz Alperi i als empresaris Antonio M.R., Antonio S.I., i Javier P.L. de tres delictes fiscals i un delicte de suborn.

L'Audiència desestima així els recursos d'apel·lació presentats contra la sentència per la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat. El Tribunal cita jurisprudència del Tribunal Suprem i assenyala que no pot alterar el relat de fets provats realitzat pel jutge penal, com requeriria l'estimació dels recursos de les acusacions formulats per infracció del precepte legal o error en la valoració de la prova.

La Sala entén que la sentència recorreguda "conté un detallat esment dels elements de prova" i de la interpretació i valoració realitzada pel jutge d'instància, que no pot ser suplantada en apel·lació. "La sentència d'instància no descansa en els seus pressupostos probatoris en valoracions que grollerament puguen advertir-se contràries a tota decisió total", precisen els magistrats de la Secció Desena.

Pujar