elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Investigadors de tot el món es donen cita a la Universitat d’Alacant per a presentar els últims avanços en química organometàl·lica

Investigadors de tot el món es donen cita a la Universitat d’Alacant per a presentar els últims avanços en química organometàl·lica
  • La trobada està enfocada a joves estudiants i científics per a facilitar l’intercanvi d’informació i coneixement i se celebra per segon any consecutiu a la UA

  • Durant la celebració XV Escola Internacional de Química Organometàl·lica es lliurarà el premi Rafael Usón al professor José Goicochea, que reconeix un jove investigador espanyol de prestigi en l’àrea de la química organometàl·lica

 

La Universitat d’Alacant (UA) acollirà des del 29 al 31 de maig de 2024 la XV Escola Internacional de Química Organometàl·lica Marcial Moreno Mañas. Està organitzada per la Xarxa d’Investigació ORFEO-CINQA i té com a objectiu reunir joves estudiants, investigadors i científics per a facilitar l’intercanvi d’informació i coneixement científic.

El programa de l’escola comptarà amb nou conferències plenàries i un gran nombre de presentacions orals i flaix en les quals es presentaran els últims avanços en investigació i aplicacions pràctiques en el camp de la química organometàl·lica.

Les conferències plenàries seran impartides per investigadors internacionals, en concret, per José Goicoechea, d’Indiana University (EUA); Rob Knowles, de Princeton University (EUA); Pat Holland, de Yale University (EUA); David Powers, de Texas A&M University (EUA); Debabrata Maiti, d’Indian Institute of Thechnology Bombay (l’Índia); Martin Oestreich, de la Technische Universität Berlin (Alemanya); Mamoru Tobisu, de l’Osaka University (Japó); Deryn Fogg, de la University of Otawa (Canadà), i Mónica Pérez-Temprano, de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ).

A més, durant la trobada se concedirà un nombre màxim de nou premis en metàl·lic, fins a un màxim de 1.150 euros en total, en dues modalitats de participació: les millors comunicacions flaix i les millors comunicacions pòster. De la primera modalitat, el jurat proposarà cinc premis de 150 euros cadascun i en la segona, quatre premis de 100 euros cadascun.

Aquesta escola ha comptat amb «el suport decidit » de la Universitat d’Alacant, segons han explicat els professors de la UA, Francisco Foubelo i José Miguel Sansano, els quals han destacat que «gràcies a aquesta ajuda» podrem reunir 28 participants adscrits a la Universitat d’Alacant. La inscripció estarà oberta fins al 30 d’abril.

Xarxa ORFEO-CINQA

La Xarxa d’Investigació ORFEO-CINQA és un centre virtual de química organometàl·lica que reuneix  dotze grups d’investigació d’Espanya per a tractar de manera col·laborativa la solució de problemes que marquen les fronteres entre les diferents àrees de la química.

Creada l’any 2007, la xarxa ORFEO-CINQA té com a objectiu contribuir a solucionar alguns dels problemes fonamentals del segle XXI, des de l’energia fins a la generació de noves biomolècules i nous materials funcionals.

La xarxa es basa en la sinergia entre els diferents grups a tots els nivells, i els membres del grup també estan profundament compromesos amb la formació dels estudiants en un entorn pluridisciplinari.

ORFEO és l’acrònim de la xarxa associada al Projecte d’Investigació de la convocatòria CONSOLIDER-ENGINY 2010: Desenvolupament de reptes organometàl·lics per a la funcionalització selectiva de molècules orgàniques, i CINQA és l’acrònim de Centre d’Innovació en Química Avançada.

Pujar