23 d’octubre de 2019 23/10/19

Incendi en la segona planta de l'Hospital General d'Alacant

Incendi en la segona planta de l'Hospital General d'Alacant - (foto 1)
  • Els bombers del SPEIS han controlat i extingit les flames aquesta matinada

Aquest dilluns s'ha produït un incendi en la segona planta de l'Hospital General d'Alacant. Un operatiu amb 17 efectius de bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament de l'Ajuntament d'Alacant (SPEIS) i cinc dotacions, han extingit les flames que s'han produït en la zona polivalent, sense que fora necessari desallotjar-lo. A causa de la càrrega tèrmica de l'incendi, va ser necessari atendre dos bombers en urgències per colp de calor i estrés tèrmic pels efectius sanitaris.

El SPEIS va rebre l'avís al voltant de les 5.20 hores, i fins al lloc d'incendi es van desplaçar les cinc dotacions amb els 17 bombers que es van dividir en equips i es va muntar un Lloc de Comandament Avançat en l'Hall de l'Hospital, en una primera intervenció es van tallar els accessos i els ascensors per a controlar-lo, i van localitzar el focus del foc que estava en una zona de la segona planta, i un altre grup va muntar diverses línies d'aigua per a atacar l'incendi per l'interior.

Els efectius del SPEIS han informat que l'incendi podria ser elèctric, i va ser controlat en mitja hora de manera ràpida i efectiva, i pel fet que es trobava el lloc afectat tancat es van trencar les finestres per a poder ventilar-lo. A més destacar que les labors d'extinció han durat més d'una hora i mitja, i han sigut molt complicades per la gran càrrega tèrmica, i en la intervenció de l'extinció del foc ha sigut necessari sectoritzar i instal·lar diverses línies d'aigua per a atacar-lo, i a pesar que el SPEIS intervé amb celeritat les flames han afectat a tota una zona de l'àrea polivalent.

El foc es va declarar per motius que es desconeixen, els primers indicis apunten al fet que podria ser elèctric, i ha afectat parcialment la segona planta, que ha quedat precintada i acordonada, amb posterioritat s'han fet les tasques de ventilació amb els mitjans de l'Hospital i els grups de pressió positiva del SPEIS.

ocultar
Incendi en la segona planta de l'Hospital General d'Alacant
Pujar